چه غذاهایی برای سرماخوردگی بخوریم؟

به گزارش مجله گذر عمر، مطمعنا برای همه پیش میاد که دچار سرماخوردگی بشن. تو این دوره روزهای سختی رو تجربه می کنین بدن درد، سرفه، عطسه، سردرد، بی حوصلگی و از هم بدتر آبریزش بینی، گاهی هم گلو درد اوضاع رو خیلی بدتر می کنه. تو این مدت باید خیلی از خودمون مراقبت کنیم هر غذایی نخوریم، راحت تر بگم غذاهای خاصی رو بخوریم که حالمون رو بهتر کنه، لباسهای گرم بپوشیم و حسابی استراحت کنیم تا دوره سرماخوردگی تموم بشه.

چه غذاهایی برای سرماخوردگی بخوریم؟

تو این دوره خیلی از دکترها خوردن دمنوش های گیاهی و مایعات رو توصیه می کنن، مثل دمنوش به، دمنوش گل سرخ و چای سبز این مواد با خواص فوق العاده ای که دارن تو فرایند بهبودی تاثیر زیادی دارن البته خوردن آبمیوه طبیعی که جای خود دارد.

ما اینجا به شما می گیم که چه چیزاهایی بخورید و چه غذاهایی برای شما خوبه و به بهبودتون یاری می کنه، علاوه بر این دستور پخت این غذاهارم به شما آموزش می دیم، که تو خونه و به روش های خانگی سرماخوردگی را سریع درمان کنین. همه باید و نبایدهایی که لازمه به راحتی این دوره رو بگذرونین رو میتونین تو این مقاله بخونین.

معرفی چند نوع غذا برای سرماخوردگی:

ما چند غذای بدون چربی و مقوی که حاوی سبزیجات باشن رو به شما معرفی می کنیم، این غذاها مایع هستن و بهتره که به صورت گرم میل بشن، آبکی بودن این غذاها باعث می شه که شما برای خوردن مسئله ای نداشته باشید. این دستور غذاها برای سرماخوردگی مناسب هستن.

عدسی:

این غذای راحت و گرم را شما می توانید به عنوان صبحانه، نهار و شام میل کنید و این غذا به خاطر وجود عدس در آن سرشار از پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی و ویتامین ها می باشد.

مواد لازم برای تهیه عدسی:

  • عدس: 1.5 پیمانه
  • سیب زمینی: 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 1.2 ق غ خوری
  • پیاز خردشده: 1 عدد
  • فلفل سیاه: 1.2 ق چ خوری
  • نمک: به میزان لازم
  • زردچوبه: 1.2 ق چ خوری
  • آب: 10 لیوان

طرز تهیه:

ابتدا سیب زمینی ها را پخته و بعد پوستشان را جدا نموده و به قطعات کوچک خرد کنید. سپس پیازها را نگینی نموده و روی حرارت ملایم رو به بالا تفت دهید تا نیمه طلایی شوند و بعد فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه نموده و کمی دیگر تفت دهید. رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و موادتان را خوب با هم مخلوط کنید تا رب کمی تفت داده گردد. سپس عدس ها را به موادتان اضافه نموده و با هم مخلوط کنید. کمی آب که حدودا 7 لیوان می گردد به موادتان اضافه نموده و در قابلمه را گذاشته تا عدس هایتان بپزند و حرارت را ملایم کنید. بعد از اینکه عدس هایتان کامل پختند سیب زمینی پخته یا خام خردشده را به موادتان اضافه نموده و مخلوط کنید. سپس 3 لیوان دیگر آب به موادتان اضافه نموده و در قابلمه را گذاشته تا 30 دقیقه دیگر هم بپزد. بعد از این 30 دقیقه نمک را به موادتان اضافه کنید. حالا عدسی شما آماده است.

برای درست کردن طرز تهیه عدسی لعاب دار کلیک کنید.

خوراک لوبیا:

خوراک لوبیا چیتی مانند عدسی، یکی از غذاهایی است که در صبحانه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. خوراک لوبیا چیتی به واسطه استفاده لوبیا چیتی در آن که دارای درصد بالای فیبر و پروتئین و مواد مغذی در ساختار خود است، برای بدن مفید است و بعلاوه میزان چربی در لوبیا چیتی بسیار پایین است.

مواد لازم:

  • لوبیا چیتی: 2 پیمانه
  • قارچ: 4 عدد بزرگ
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • سیر: 2 حبه
  • سیب زمینی: 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذا خوری
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • آبلیمو تازه: به میزان لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم

    طرز تهیه:

    از سه ساعت قبل حتما نفخ لوبیا رو بگیرید، یعنی لوبیا رو آب بندازین.

    پیازهای نگینی شده رو همراه با کمی روغن و ادویه تفت بدین بعد به مواد آب اضافه کنین و لوبیا، سیر، قارج خرد شده و رب رو اضافه کنین بعد از گذشت 1 ساعت سیب زمینی نگینی شده رو همراه با آبلیمو رو اضافه کنین حدود 40 دقیقه دیگه غذای شما آمادس. نوش جان

    برای تماشا طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی مجلسی کلیک کنید.

طرز تهیه سوپ جو:

شما می تونید با ساده ترین و کم هزینه ترین چیزهایی که در دسترس دارید، به راحتی در کمتر از بیست دقیقه، خونتون رو مملو از عطر این سوپ دلبر کنید.

مواد لازم:

  • هویج: میانه دو عدد
  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • روغن: یک قاشق غذا خوری
  • جو پرک: نصف پیمانه
  • جعفری خشک: یک قاشق غذاخوری
  • ذرت آب پز شده: نصف پیمانه در صورت تمایل
  • شیر: یک پیمانه
  • عصاره مرغ: یک قرص
  • قارچ، نخود فرنگی، سیب زمینی پوره شده، پیاز داغ

طرز تهیه:

اولین مرحله روغنمون رو توی قابلمه می ریزیم یه کم صبر می کنیم تا داغ شه. لازم به ذکره که شما توی همین مرحله، می تونید توی یک ظرف جداگانه بذارید آب جوش بیاد؛ چون توی مراحل بعدی باید ازش استفاده کنیم. اینجوری تو وقتتون هم صرفه جویی میشه.

بعد از اون یک قاشق پُر رُب گوجه فرنگی توی قابلمه می ریزیم و آغاز به هم زدن می کنیم. رُب رو به قدری تفت بدید که رنگش باز بشه و حالت خوش رنگی به خودش بگیره .

هویج رو با ابعادی که دوست دارید از ریزترین حالت رنده، تا هویج خورد شده، به رب گوجه فرنگی که توی مرحله قبل تفت دادیم، اضافه می کنیم؛ هویج رو با این مواد به خوبی تفت بدید تا رنگش کاملا روشن بشه. برای مشاهده بیشتر از طرز تهیه سوپ جو کلیک کنید.

خوراک مرغ و لوبیا:

قصد داریم یک غذای غیربرنجی با لوبیا سبز را به شما عزیزان آموزش دهیم. این خوراک انتخاب مناسبی افرادی که رژیم غذایی دارن.

مواد لازم خوراک لوبیا و مرغ:

  • مرغ: 4 تکه سینه یا ران
  • لوبیا سبز: دو لیوان
  • سیب زمینی: 3 عدد میانه
  • پیاز: 1 عدد
  • هویج: 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • ادویه جات: نمک، فلفل سیاه و زردچوبه
  • آب لیمو تازه: به میزان کافی
  • نخودفرنگی: 1 لیوان
  • ذرت: 1 لیوان

طرز تهیه:

در ابتدا بهتر است مرغ را بپزیم و برای بهتر مزه دار شدن مرغ، آن را به 4 قسمت تقسیم میکنیم و به همراه آب، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه اجازه می دهیم تا بپزد.

سیب زمینی را با تکه های درشت خرد می کنیم تا به هنگام پختن له نگردد. هویج را نیز حلقه حلقه می کنیم و لوبیاها را به مقدار نیم بند انگشت خردنموده و کنار می گذاریم.

بعد از حدود 30 دقیقه لوبیاسبز را به همراه رب گوجه فرنگی به مرغ اضافه می کنیم تا با شعله ملایم بپزد.

یرای اطلاعات بیشتر از طرز تهیه خوراک مرغ و لوبیا سبز کلیک کنید.

نکته مهم: همانطور که می دانید سیر برای سرماخوردگی بسیار مفید است، در دو دستور غذا که در بالا گفته شده است، می توانید چند حبه سیر خام به مواد در حال پخت اضافه کنید.

شلغم:

شلغم یک پنسیلین طبیعی است که زمان سرماخوردگی حالتون رو بهتر می کنه. شلغمی که توی آب غوطه ور می شه بخشی از طعم خودش رو هم از دست می ده. جالبه بدونید شلغم را هم می توان به صورت خام میل کرد و هم به صورت پخته شده، در بعضی منطقه ها کشور به خصوص آذری های عزیز شلغم خام همانند ترب خورد شده و به عنوان سبزی همراه با غذا سرو می گردد.

برای بخار پز کردن شلغم کافیه اونارو بشورین و تو بخارپز بذارین و بعد از پخته شدن با نمک و فلفل میل کنین.

برای تماشا برترین روش پخت شلغم کلیک کنید.

چه میوه هایی برای سرماخوردگی خوبه؟

ما اینجا با آنالیز چند میوه و گفتن خواص اون ها به شما، توصیه می کنیم تا وقتی که سرما خوردین از این میوه ها استفاده کنین و سلامتیتون رو زودتر به دست بیارین.

گوجه فرنگی:

آب گوجه فرنگی نوشیدنی محبوبی است که طیف گسترده ای از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها را برای بدن تأمین می نماید. آب گوجه فرنگی بسیار مغذی است و سرشار از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مهم است. به عنوان مثال، نوشیدن فقط 1 لیوان (240 میلی لیتر) آب گوجه فرنگی تقریباً احتیاج روزانه شما به ویتامین C را تأمین می نماید و 22٪ از احتیاجهای ویتامین A شما را به صورت آلفا و بتاکاروتنوئیدها برآورده می نماید. آب گوجه فرنگی و سایر محصولات گوجه فرنگی ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد.

برای اطلاعات بیشتر از فواید آب گوجه فرنگی کلیک کنید.

لیمو:

لیمو منبع خوبی از ویتامین C است. همانطور که می دانید در زمان سرماخوردگی خوردن ویتامین c بسیار مهم است. یک لیمو حدود 31 میلی گرم ویتامین C را تأمین می نماید، که 51 درصد از میزان مورد احتیاج مصرف روزانه مرجع (RDI) است. تحقیقات نشان می دهد که خوردن میوه و سبزیجات سرشار از ویتامین C خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را کاهش می دهد.

حتما از صفحه 6 خاصیت لیمو برای سلامتی تماشا کنید.

زنجبیل:

یکی از برترین سبزیجات برای سرماخوردگی زنجبیل است. زنجبیل را با روش های مختلف برای سرماخوردگی می توانید بهره ببرید.

برای تهیه دمنوش یا چای زنجبیل کافیست یک قاشق چایخوری زنجبیل پودر شده را داخل قوری بریزید و سپس روی آن میزانی آب جوش بریزید. اجازه دهید 15 دقیقه بماند تا دم بکشد. سپس زنجبیل را با استفاده از صافی از چای جدا کنید. می توانید از چای های زنجبیل آماده نیز بهره ببرید. برای مطالعه بیشتر می توانید به خواص زنجبیل مراجعه کنید.

سیر:

سیر یکی از برترین مواد غذایی و سبزیجات برای سرماخوردگی و حتی برای پیشگیری از آن است. سیر با خواص بی نظیری که دارد هم در غذا و هم به صورت خام قابل مصرف است. برای مشاهده خواص سیر میتوانید به مقاله خواص سیر مراجعه کنید.

منبع: (healthline)

منبع: اُکالا
انتشار: 20 دی 1400 بروزرسانی: 20 دی 1400 گردآورنده: dlgozar.ir شناسه مطلب: 967

به "چه غذاهایی برای سرماخوردگی بخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه غذاهایی برای سرماخوردگی بخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید