12 تا از غذاهای سنتی تبریز که حتما باید امتحان کنید

به گزارش مجله گذر عمر، غذاهای سنتی تبریز به مزه بهشتی و رنگ و روی قشنگ شان معروفند. معمولا همه افراد خانواده از هر سنی که باشند، این غذاها را دوست دارند. اگر سفر به تبریز را به زودی در برنامه خود دارید، حتما این مطلب را خاتمه بخوانید.

12 تا از غذاهای سنتی تبریز که حتما باید امتحان کنید

هر کسی گذرش به تبریز افتاده باشد، مزه غذاهای محلی آن را فراموش نمی نماید. غذای سنتی تبریز باحوصله آماده و پخته می گردد. عطر و بویی که از آن بلند می گردد، هر شکم گرسنه ای را به هوس می اندازد. هیچ چیز به میزان امتحان کردن غذاهای تازه سفر را لذت بخش نمی نماید.

این بار که به تبریز سفر کردید، گذشته از کباب و تاواکبابی معروف و باکیفیتش، سراغ غذای سنتی را بگیرید. خوشبختانه در تعدادی از برترین رستوران های تبریز، غذاهای سنتی این شهر را پیدا می کنید. خبرنگاران این بار می خواهد سری به آشپزخانه تبریزی بزند و با شما از غذاهای سنتی این شهر سخن بگوید.

رزرو بلیط، هتل و تور در خبرنگاران

1. کوفته تبریزی؛ معروف ترین غذای تبریز

حرف از غذای تبریز که باشد، یاد ردیف کوفته تبریزی هیجان انگیز وسط ظرف پر از سس کنار سبزی خوردن نمی افتید؟ تهیه کوفته تبریزی کم هنر نمی خواهد، دست های ماهری لازم دارد که دانه دانه کوفته ها را ورز دهد و کنار هم بچیند.

قدیم ترها گوشت را در هاون می کوبیدند، اما حالا دیگر باوجود فراوانی گوشت چرخ نموده، کمتر کسی سراغ هاون را می گیرد. گوشت چرخ نموده، پیاز، سبزی خوش بو، برنج و لپه کوبیده مواد اولیه این غذای بی نظیر را تشکیل می دهند.

در دل این کوفته آلو، گردو، پیازداغ، زرشک و معمولا تخم مرغ درسته می گذارند. از آب و زعفران و رب گوجه فرنگی یک سس خوش مزه درست می نمایند و کوفته ها را به آن می سپارند. این کوفته به تنهایی هم مزه ناب و بی نظیری دارد، اما می توانید آن را با سبزی و ماست و ترشی را نوش جان کنید و لذت دو چندان ببرید.

در چند رستوران خوب این شهر کوفته تبریزی سرو می گردد، مثل رستوران وحید، رستوران گازماخ، رستوران شهسواری و رستوران برکه. اگر به کمربندی سردرود در فاصله 15 دقیقه تا مرکز شهر بروید، رستوران های زیادی را آن جا پیدا می کنید. اما پیشنهاد ما رستوران برکه است. اینجا رستوران سنتی است و در دلش یک برکه و فضای سبز دلنشین دارد. گذشته از کباب معروفش، کوفته تبریزی هیجان انگیزی سرو می نماید که نباید از دستش بدهید.

2. دلمه برگ مو؛ غذایی که سفره را دلربا می نماید

درست است که دلمه برگ مو یا یارپاق دولماسی در لیست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به نام آذربایجان ثبت شد، اما می توانیم آن را جزو غذاهای سنتی تبریز به حساب بیاوریم. از آشپزخانه های تبریز دلمه های لقمه ای و جمع وجور بیرون می آید. گوشت چرخ نموده، پیازداغ، لپه، برنج و سبزی های خوش بو را تفت دهند. برگ مو را یک دقیقه در آب و نمک می جوشانند و دانه دانه در دست می گیرند. هر کدام را با یک قاشق از سس برنج پر می نمایند و برگ را لقمه ای می پیچند.

اگر بخواهید در یکی از رستوران های تبریز دلمه بخورید، سری به رستوران کام بزنید. در منوی ایرانی این رستوران خورش هویج هم به چشمتان می آید. گزینه بعدی این است که به رستوران کارما بروید. این رستوران غذاهای ایرانی سرو می نماید که در میان شان دلمه برگ مو مثل نگینی می درخشد. در منوی رستوران کارما کوفته تبریزی هم پیدا می کنید.

3. خورش هویج؛ میز غذا را قشنگ می نماید

یکی از خورش های خوش آب و رنگ که تبریز آن را به نام خودش زده، خورش هویج یا خورش زردک است. هر تصوری از هویج پخته دارید، فراموش کنید. این خورش را بیشتر با گوشت می پزند، اما با مرغ هم درست می گردد. هویج ها خیلی ظریف و قشنگ خلالی می شوند و به تابه می روند. گوشت یا مرغ هم تفت داده می گردد و با رب گوجه فرنگی قاتی می گردد. آلو و بعد زعفران و آب لیمو به این خورش اضافه می شوند و طعم ترش و شیرین به آن بدهند.

در سفر به تبریز می توانید به رستوران گازماخ بروید و یکی از خوش مزه ترین خورش هویج های تبریز را مزه کنید. اینجا یکی از برترین رستوران های تبریز است و پیشنهاد می کنیم به بقیه منوی آن نگاهی بیندازید. کترینگ دورهمی یکی دیگر از رستوران های تبریز است که خورش هویج و البته آبگوشت سنتی سرو می نماید.

4. کوکو لوبیاسبز؛ هیجان را به سفره می آورد

این بار که برای میز غذا دنبال کوکوی نوی بودید، به این غذای تبریزی فکر کنید. کوکو لوبیا سبز هم خوشگل است و هم خوش مزه.

لوبیاسبز تر و تازه، هویج و سیب زمینی را نگینی می نمایند و می پزند. وقتی سرد شدند، به آن ها تخم مرغ می زنند. این معجون را با اضافه کردن گردو ریزشده، زرشک، پیازداغ، بکینگ پودر، نمک، زردچوبه و البته زعفران، مزه دار و بعد سرخ می نمایند. این غذای ساده ولی بی نظیر با یک ظرف سوپ داغ و نان تازه فوق العاده می گردد.

تهیه غذای تلخون در دروازه تهران یکی از رستوران هایی ست که غذاهای محلی تبریز را می پزد. اینجا می توانید کوکو لوبیاسبز سفارش دهید. اینجا علاوه بر کوکو، آش اوماج، کوفته تبریزی و دلمه برگ مو هم پیدا می کنید.

5. آش آبغوره؛ پیش غذای ترش و دلربا

شما هم نام غوره را می شنوید، دهان تان آب می افتد؟ آش آبغوره یکی دیگر از غذاهای محلی تبریز است که مزه ترش و لذیذی دارد. اگر یک بار آش آبغوره بخورید، طرفدارش می شوید. لوبیا چیتی، برنج، بلغور، تره و جعفری از مواد اولیه این غذاست و مهم تر از همه، گوجه فرنگی.

لوبیا چشم بلبلی هم کارتان را راه می اندازد. اگر در آش آبغوره میزان گوجه فرنگی را زیاد کنید، دیگر نامش آش گوجه فرنگی خواهد شد.

برای خوردن یک بشقاب آش آبغوره تبریزی اعلا، باید خوش شانس باشید و مهمان یکی از تبریزی ها شوید. مطمئن باشید مزه اش زیر زبان تان می ماند.

6. آش اوماج؛ یادگار سفره های قدیمی تبریز

فصل سرماخوردگی و آنفولانزا که باشد، هیچ چیز به میزان آش مقوی و خوش مزه به دردتان نمی خورد. تبریزی ها به همین علت آش اوماج را می پزند. آرد را با آب، نمک و زردچوبه مخلوط می نمایند و خمیر به دست می آورند. خمیر را ریز می نمایند و کنار می گذارند تا خشک گردد. برخی ها هم خمیر را رنده می نمایند.

از طرف دیگر پیازداغ، عدس و آب قلم را می جوشانند و سبزی معطر به آن می زنند. عدس ها که پختند، اوماج را کم کم اضافه می نمایند. در این مرحله باید بالای سر قابلمه ایستاد، مبادا اوماج ها به هم بچسبند. آن موقعی آش اوماج آماده کشیدن در ظرف است که اوماج هایش خوب پخته و پف نموده باشند. اگر شانس نیاورید شما هم امتحان کنید.

تهیه غذای تلخون در دروازه تهران، کوی باختر، یکی از معدود رستوران هایی ست که غذاهای محلی مثل آش اوماج در منوی آن پیدا می گردد.

7. آش ماست؛ مزه فراموش نشدنی یک آش محلی

تا حرف آش است، از آش ماست تبریزی هم بگوییم. با گوشت چرخ نموده، پیاز و آرد ذرت کوفته ریزه درست می نمایند، عدس، لوبیا، برنج، سیب زمینی و هویج را در آب گوشت می پزند. سبزی آش را وارد ماجرا می نمایند و می گذارند همه با هم جا بیفتند. ماست را موقع سرو آش به آن اضافه می نمایند و نتیجه یک آش هیجان انگیز و خوش طعم است.

8. دویماج؛ فینگرفود هیجان انگیز تبریزی

برخی ها دوست دارند به سفره شان تنوع بدهند. همواره دنبال پیش غذا، عصرانه و غذاهای لقمه ای نو هستند. یکی از این لقمه های لذیذ را بین غذاهای محلی تبریز پیدا می کنید. دست به کار شوید و پنیر تبریز، گردو، آب یا دوغ، سبزی خوش بو، پیازچه و نان خشک را جلوی دستتان بچینید.

پنیر را ریز کنید، گردو را خرد کنید، سبزی ها را هم روی آنها بریزید. نان لواش خشک یا نان تبریزی را در ظرفی خرد کنید و روی آن کمی دوغ بریزید. حالا همه را قاتی کنید. برای داشتن دویماج تبریزی حرفه ای، به مخلوط تان شکل بدهید و مثل کوفته ریزه خوشگلش کنید. دیگر می ماند تزیین آن که با تکه های گردو و سبزی انجامش می دهید. اگر در سفر به تبریز مهمانی دعوت شدید، احتمال اینکه با یک سینی دویماج غافلگیر شوید، خیلی زیاد است.

9. قارنی یاریخ؛ پیش غذای شیک و مجلسی

غذای دیگری که در آشپزخانه های تبریز پیدا می کنید، قارنی یاریخ یا همان بادمجان شکم پر است. سس این غذا با سیر، پیازداغ، گوشت چرخ نموده، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی و جعفری درست می گردد. تکلیف بادمجان ها هم که روشن است. از وسط نصف می شوند و در تابه سرخ می شوند. بعد شکم هر کدام را با سس پر کنید. وقتی نیم ساعتی روی حرارت ملایم بمانند، مزه ها به خورد هم می روند و طعم نابی می گیرند.

10. آش میوه؛ ترکیب میوه و گوشت قلقلی

آن هایی که آش ترش مزه دوست دارند، عاشق آش میوه می شوند. تصور کنید آلو بخارا، آلبالو، زغال اخته و زردآلود جمع شان جمع گردد. از آن طرف نخود و لوبیا دارید و سبزی آش به علاوه هویچ و گوجه فرنگی. می ماند گوشت قلقلی که جداگانه آماده می نمایند. برای آنها که عاشق ترشی هستند، کمی سرکه هم اضافه می نمایند.

11. قورما شورباسی؛ آبگوشت خاص تبریزی

تبریزی ها نوعی آب گوشت دارند که به قورما شورباسی معروف است. برای داشتن یک ظرف شوربای گوشت قرمه، گوشت سردست و لپه را می پزند، رب گوجه فرنگی، سیب زمینی، نمک و زردچوبه اضافه می نمایند و آخرهای کار سراغ تره و تخم مرغ می روند. اگر در کنار این غذا نان داغ و یک کاسه ترشی و البته سبزی خوردن داشته باشید، مطمئن باشید که یک وعده غذای فراموش نشدنی پیش رو دارید.

برای خوردن یک کاسه دیزی لذیذ در تبریز می توانید به آبگوشت تاواکبابی محمدی سر بزنید. اینجا رستوران کوچک و جمع وجوری ست، اما اگر در فکر کیفیت غذا باشید، راضی برمی گشت. آبگوشت محمدی را در خیابان معروف تربیت پیدا می کنید.

12. سوتی پلو؛ پلوی متفاوت و خوش بو

احتمالا انواع پلوی ایرانی را امتحان نموده اید، اما ممکن است سوتی پلو تبریزی برایتان تازگی داشته باشد. سوتی پلو یا شیرپلو محبوب اردبیلی ها هم هست. برنج، شیر، زعفران، کره و نمک را مثل برنج دمی می پزند. این برنج را همراه ماهی سرخ شده، آلو، کشمش و مغزهای مختلف سرو می نمایند. اگر ماهی خور نیستید، به گوشت یا مرغ هم می توانید فکر کنید.

غذای مورد علاقه شما از میان غذاهای سنتی تبریز کدام است؟ یا اگر به شهر زیبای تبریز سفر کنید دوست دارید کدام از این غذاها را امتحان کنید؟

منبع: علی بابا
انتشار: 22 مهر 1403 بروزرسانی: 22 مهر 1403 گردآورنده: dlgozar.ir شناسه مطلب: 1381

به "12 تا از غذاهای سنتی تبریز که حتما باید امتحان کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "12 تا از غذاهای سنتی تبریز که حتما باید امتحان کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید