طرز تهیه شربت پرتقال بدون تلخی

به گزارش مجله گذر عمر، شربت پرتقال یکی از نوشیدنی های ساده و خوش عطر خانگیه که در فصل های گرم و حتی سرد، طراوت و انرژی خاصی به بدن می ده. عطر طبیعی پرتقال همراه با رنگ زنده و طعم شیرینیِ متعادلش باعث می شه این شربت هم برای پذیرایی و هم برای مصرف روزانه گزینه ای عالی باشه. تهیه این در خانه علاوه بر اینکه سالم تر و بدون مواد افزودنیه، این امکان رو می ده که اندازه شیرینی و غلظتش رو طبق سلیقه خودتون تنظیم کنین. با چند پرتقال تازه، کمی شکر و چند دقیقه زمان می تونین نوشیدنی ای درست کنین که هم خوش رنگه و هم طعمش یادآور تازگی و لطافت میوه های زمستونی پرتقاله. در این مقاله از در ما طرز تهیه شربت پرتقال رو به شما آموزش میدیم.

طرز تهیه شربت پرتقال بدون تلخی

طرز تهیه شربت پرتقال در یک نگاه

برای تهیه شربت پرتقال ابتدا پرتقال ها رو بشورین و فقط بخش نارنجی پوست رو رنده کنین تا تلخ نشه. سپس پرتقال ها رو آب بگیرین و آب به دست اومده رو از صافی رد کنین تا تفاله جدا بشه. در قابلمه ای مناسب آب و شکر رو بریزین و روی حرارت ملایم بذارین تا شکر کاملاً حل بشه و مایع شفاف شکل بگیره. بعد پوست رنده شده رو اضافه کنین و چند دقیقه بجوشونین تا عطرش بیرون بیاد.

سپس آب پرتقال صاف شده رو به مخلوط اضافه کنین و اجازه بدین حدود ده دقیقه با حرارت کم بپزه تا مزه ها ترکیب بشن. در انتها آبلیمو تازه رو بریزین، شعله رو خاموش کنین و بعد از سرد شدن، شربت رو صاف کنین و داخل بطری تمیز بریزین. بعد از چند ساعت استراحت در یخچال آماده مصرف می شه و طعم طبیعی و خوش رنگی داره.

برای خوندن میزان مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه شربت پرتقال ادامه مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه شربت پرتقال

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آب پرتقال تازه2 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
آب1 لیوان فرانسوی دسته دار
پوست پرتقال رنده شده1 قاشق چای خوری
آبلیمو1 قاشق غذاخوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه شربت پرتقال: 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه شربت پرتقال خانگی

شربت پرتقال یکی از ساده ترین نوشیدنی های خانگیه که در چند مرحله درست می شه و اگه هر بخشش با دقت انجام بشه، نتیجه اش یک شربت خوشرنگ، خوش عطر و طبیعی خواهد بود. در این دستور، هر مرحله شرح داده شده تا با رعایت جزئیات، شربت صاف، شفاف و با طعم متعادل به دست بیاد.

مرحله اول: پرتقال رو بشورین

در اولین مرحله از طرز تهیه شربت پرتقال، پرتقال ها رو با آب سرد کاملاً بشورین تا گرد و آلودگی سطح پوست از بین بره. این مرحله مهمه چون در ادامه از پوست رنده شده هم استفاده می شه و هر آلودگی روی پوست می تونه طعم شربت رو تلخ کنه. بعد از شستن، با پارچه نرم خشک کنین تا رطوبت اضافی باقی نمونه.

مرحله دوم: پوست پرتقال رو رنده کنین

با رنده ریز فقط بخش نارنجی پوست رو جدا کنین و دقت کنین قسمت سفید زیر پوست باقی بمونه، چون اون بخش باعث تلخی شربت می شه. رنده پوست عامل اصلی عطر طبیعی و تقویت طعم شربته، پس بهتره از پرتقال تازه و خوش بو استفاده کنین. می تونین میزانی از پوست رنده شده رو برای تزیین نهایی نگه دارین.

مرحله سوم: پرتقال ها رو آب بگیرین

پرتقال های خشک شده رو روی تخته نصف کنین و با ابزاری مناسب مانند آبمیوه گیری دستی یا برقی آبشون رو بگیرین. برای اینکه شربت ته نشین نشه، آب رو از صافی رد کنین تا تفاله و هسته ها جدا بشن. آب پرتقال تازه اسیدیته ملایمی داره که باعث می شه شربت طراوت خاصی پیدا کنه. میزان به دست آمده باید حدود دو پیمانه باشه.

مرحله چهارم: شکر و آب رو روی حرارت بذارین

در یک قابلمه میانه آب و شکر رو بریزین و روی حرارت ملایم بذارین. هم زدن مداوم ضروریه تا بلورهای شکر کامل حل بشن و مایع شفاف بشه. اگر حرارت زیاد باشه شکر کاراملی می شه و رنگ شربت تیره می شه، پس فقط اجازه بدین شکر ملایم حل بشه تا پایه شربت درست شکل بگیره.

شما می تونید شکر رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: پوست پرتقال رنده شده رو به شربت اضافه کنین

در ادامه طرز تهیه شربت پرتقال خونگی، وقتی مایع آغاز به جوشیدن کرد، پوست رنده شده رو درونش بریزین تا عطر تازه پرتقال وارد شربت بشه. اجازه بدین حدود پنج دقیقه با حرارت خیلی ملایم بجوشه تا اسانس پوست به مایع منتقل بشه. اگر زیاد بجوشه ممکنه طعم تلخ پیدا کنه، پس زمان رو دقیق رعایت کنین.

مرحله ششم: آب پرتقال رو اضافه کنین

بعد از اینکه عطر پوست وارد شربت شد، آب پرتقال صاف شده رو بریزین. حرارت باید آرام باشه تا رنگ و طعم طبیعی پرتقال حفظ بشه. وقتی ترکیب رو مخلوط کردین، اجازه بدین حدود ده دقیقه روی حرارت بمونه و بعد شعله رو خاموش کنین. این مرحله ترکیب اصلی شربت رو می سازه و مزه شیرینی و ترشی رو بالانس می کنه.

مرحله هفتم: آبلیموی تازه رو بریزین

در انتهای پخت، آبلیمو تازه رو اضافه کنین تا شربت مزه شاداب و کمی ترش پیدا کنه. افزودن آبلیمو باعث می شه شربت بعد از سرد شدن رنگ شفاف تری داشته باشه و طعم پرتقال طبیعی تر به نظر بیاد. هیچ وقت آب لیمو رو زودتر از این مرحله اضافه نکنین چون عطرش با حرارت از بین می ره.

شما می تونید آبلیمو رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هشتم: شربت پرتقال رو صاف و سرد کنین

بعد از خاموش کردن حرارت، شربت پرتقال رو از صافی رد کنین تا پوست و ذرات اضافی جدا بشن. اجازه بدین کاملاً سرد بشه و بعد در بطری یا شیشه تمیز بریزین. بهتره چهار تا پنج ساعت در یخچال بمونه تا طعم ها با هم ترکیب بشن و رنگ آن ثابت بشه.

مرحله آخر: شربت پرتقال رو سرو کنید

بعد از گذشت چهار تا پنج ساعت، شربت آماده مصرفه و موقع سرو می تونین بسته به دلخواه با آب سرد رقیق کنین تا نوشیدنی ای سبک و دلپذیر داشته باشین. اضافه کردن چند قالب یخ به شربت پرتقال باعث میشه تا طعم مطبوعش بهتر حفظ بشه.

شما می تونید رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

موارد استفاده از شربت پرتقال

شربت پرتقال کاربردهای زیادی داره و در آشپزی و نوشیدنی ها استفاده می شه.

در نوشیدنی سرد

می تونین شربت رو با آب سرد و یخ رقیق کنین و نوشیدنی خنک و طبیعی درست کنین که برای روزهای گرم خیلی مناسبه.

در دسر و ژله

اضافه کردن کمی شربت پرتقال به ژله یا کرم باعث می شه دسر رنگ و طعم طبیعی پرتقالی بگیره و خوش عطرتر بشه.

در چای یا دمنوش

میزانی از شربت رو می تونین جای قند در چای یا دمنوش بریزین تا عطر ملایم پرتقال به نوشیدنی اضافه بشه.

در کیک و شیرینی

شربت پرتقال برای مرطوب کردن لایه های کیک یا افزودن به کرم تزئینی عالیه و بافت کیک رو نرم و خوشبو می کنه.

در بستنی و دسر سرد

می شه چند قاشق از شربت پرتقال سرد رو روی بستنی یا پاناکوتا ریخت تا رنگ و مزه تازه تری به دسر بده.

در سالاد میوه

شربت پرتقال جایگزین خوبی برای شکر یا عسل در سالاد میوه است و باعث می شه رنگ میوه ها براق و طعمشون هماهنگ تر بشه.

کاربرد در شربت های ترکیبی

شربت پرتقال پایه خوبی برای درست کردن نوشیدنی های ترکیبیه، مثلاً با شربت لیمو، نعنا یا زعفران ترکیب می شه و مزه اش خاص تر می گرده.

افزودن به انواع اسموتی

در تهیه یا نوشیدنی های مخلوط می تونین کمی شربت پرتقال اضافه کنین تا نوشیدنی غلیظ تر، خوش رنگ تر و طبیعی تر بشه. ترکیب با موز، توت فرنگی یا انبه بسیار خوش طعم و پرانرژی می شه.

نکات مهم در طرز تهیه شربت پرتقال خوشمزه

  • شکر باید به طور کامل در آب حل بشه و هیچ ذره ای ته قابلمه باقی نمونه. بلورهای شکر بعد از سرد شدن باعث کدر شدن ظاهر شربت می شن و مزه شیرینی شربت یکنواخت نخواهد بود.
  • برای جلوگیری از تلخی، قسمت سفید زیر پوست پرتقال رو جدا نکنین و فقط بخش نارنجی رنگ رو رنده کنین. بخش سفید مواد تلخ داره و در اثر حرارت در شربت آزاد می شه و طعم نهایی رو خراب می کنه.
  • اگر پرتقال خیلی ترش یا کم شیرینه، میزان شکر رو کمی زیادتر بریزین؛ اما نه به مقدار ای که غلظت شربت زیاد بشه. چون در این حالت شربت پس از سرد شدن ممکنه سفت بشه.
  • حرارت باید ملایم باشه تا رنگ پرتقال تغییر نکنه و طعمش طبیعی بمونه. حرارت زیاد شکر رو کاراملی می کنه و رنگ رو به قهوه ای نزدیک می کنه.
  • اضافه کردن آب لیمو در انتها پخت باعث تثبیت رنگ زرد روشن و جلوگیری از تیره شدن شربت در یخچال می شه، ضمن اینکه طعم شاداب تری هم می ده.
  • پوست پرتقال رنده شده نباید بیشتر از پنج دقیقه جوش بخوره چون اسانس های طبیعی اون در زمان طولانی با حرارت بالا از بین می رن و به تلخی تبدیل می شن.
  • در زمان نگهداری باید شربت رو داخل شیشه خشک بریزین و دربش رو محکم ببندین تا هوا و رطوبت وارد نشه و ماندگاری اون افزایش پیدا کنه.
  • در طرز تهیه شربت پرتقال با ماندگاری بالا بهتره نسبت شکر به آب بیشتر باشه تا شربت غلیظ تر و مقاوم تر بشه و چند هفته بدون تغییر مزه در یخچال بمونه.
  • اگر پرتقال تازه ندارین، می تونین از پرتقالی که در فریزر نگه داری شده استفاده کنین و طبق طرز تهیه شربت پرتقال با پرتقال یخ زده عمل کنین؛ بهتره قبل از آب گیری کاملاً یخ اون باز بشه تا طعمش تثبیت بشه.
  • برای طعم ملایم تر می تونین میزان پوست رنده شده رو نصف کنین تا رایحه پرتقال کمتر اما شیرینی و لطافت شربت بیشتر بشه.
  • در زمان سرد شدن، در بطری یا شیشه رو باز نذارین چون در تماس با هوا رنگ شربت تغییر می کنه و رایحه طبیعی پرتقال کم می شه.
  • اگر بخواین شربت شیرین تر و غلیظ تر باشه، زمان جوشیدن رو کمی افزایش بدین ولی مراقب باشین قوام بیش از حد پیدا نکنه، چون در حالت سرد ممکنه کریستالی بشه.
  • برای شربت کاملاً صاف از صافی خیلی ریز استفاده کنین تا هیچ تکه ای از پوست یا تفاله باقی نمونه، چون وجود اون ها ظاهر شربت رو کدر و سنگین می کنه.
  • در نهایت بهتره شربت پرتقال رو بعد از سرد شدن در یخچال نگه دارین تا رنگ، طعم و شفافیتش پایدار بمونه و هنگام سرو در لیوان با یخ یا آب سرد رقیق کنین تا شربتی سبک و خوش نوش داشته باشین.
  • اگر بخواین از شربت پرتقال برای تزیین انواع دسر یا انواع کیک استفاده کنین، اجازه بدین کمی غلیظ تر بشه و قبل از مصرف کاملاً سرد بشه تا بهتر روی مواد بچسبه.

فوت و فن های خوشمزه شدن شربت پرتقال در خانه

چرا شربت پرتقال تلخ میشه؟

تلخی شربت پرتقال معمولاً به علت استفاده از قسمت سفید زیر پوست پرتقال یا جوشاندن بیش از حد پوست رنده شده به وجود میاد. برای جلوگیری از این مشکل فقط لایه نارنجی پوست رو رنده کنین و زمان جوشیدن رو کوتاه نگه دارین تا اسانس طبیعی حفظ بشه.

ماندگاری شربت پرتقال خانگی چه قدره؟

اگر شربت در بطری شیشه ای خشک و با درب محکم نگهداری بشه و در یخچال قرار بگیره، حدود دو تا سه هفته کیفیت خودش رو حفظ می کنه. در طرز تهیه شربت پرتقال می تونین میزان شکر رو کمی بیشتر کنین تا مدت نگهداری طولانی تر بشه.

آیا میشه شربت پرتقال رو بدون پوست تهیه کرد؟

بله، در این حالت طعمش ملایم تر می شه ولی عطر طبیعی پرتقال کمتر حس می شه. اگر از پوست صرف نظر می کنین، بهتره کمی اسانس پرتقال یا چند قطره آبلیمو اضافه کنین تا رایحه و مزه متعادل بمونه.

چطور میشه رنگ شربت رو روشن تر و شفاف تر نگه داشت؟

استفاده از حرارت ملایم، هم زدن مداوم و در انتها صاف کردن با صافی ریز باعث می شه ذرات پوست یا پالپ جدا بشن و رنگ شربت زلال و ثابت بمونه.

آیا میشه از پرتقال یخ زده برای درست کردن شربت استفاده کرد؟

بله، طبق روش طرز تهیه شربت پرتقال با پرتقال یخ زده باید پرتقال رو کاملاً از حالت یخ زدگی خارج کنین تا آب آن شفاف و مزه طبیعی پیدا کنه. این روش برای زمان هایی که پرتقال تازه در دسترس نیست کاربردیه.

چطور غلظت شربت پرتقال رو کنترل کنیم؟

غلظت به نسبت شکر و زمان جوشیدن بستگی داره. هرچه جوشیدن طولانی تر باشه و شکر بیشتر، شربت غلیظ تر می شه. برای نوشیدنی سبک تر، زمان جوشیدن رو کوتاه تر بگیرین و هنگام سرو با آب سرد رقیق کنین.

آیا می تونیم شربت پرتقال رو با آب پرتقال طبیعی درست کنیم بدون افزودن آب؟

بله، در طرز تهیه شربت پرتقال بدون آب فقط از آب پرتقال تازه و شکر استفاده می شه که نتیجه اون شربتی غلیظ تر و پرعطر تره. با این روش طعم میوه کاملاً طبیعی باقی می مونه و احتیاجی به رقیق کردن در مرحله پخت نیست.

منبع: افق کوروش
انتشار: 8 آبان 1404 بروزرسانی: 8 آبان 1404 گردآورنده: dlgozar.ir شناسه مطلب: 1492

به "طرز تهیه شربت پرتقال بدون تلخی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شربت پرتقال بدون تلخی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید