دانشجویان قزاقی به زبان فارسی علاقه مندند
به گزارش مجله گذر عمر، به گزارش خبرنگاران ، به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، علی اکبر طالبی متین، رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان با میراث قاسوبایف، رییس دانشکده روابط بین الملل دانشگاه ملی اوراسیا ملاقات و گفت وگو کرد.
در این ملاقات که آقژیگیت علیبیک اولی، یئیس کرسی شرق شناسی این دانشگاه هم حضور داشت، طالبی متین ضمن قدردانی از همکاری های مستمر فی مابین گفت: در سنوات اخیر رایزنی فرهنگی با دانشگاه اوراسیا همکاری های خوبی در زمینه های مختلف داشته است.
وی اضافه کرد: رایزنی فرهنگی ایران آمادگی دارد در صورت احتیاج دانشگاه اوراسیا، استاد زبان فارسی از ایران برای دانشجویان زبان فارسی اعزام کند و نسبت به اعزام اساتید دانشگاه اوراسیا جهت استفاده از فرصت مطالعاتی به جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.
رایزن فرهنگی کشورمان و نماینده بنیاد سعدی در قزاقستان اذعان کرد: بر این باور هستیم که با اراده جدی فی مابین و اجرای برنامه های مشترک بتوانیم در بلندمدت در حوزه آموزش زبان فارسی تحول جدی ایجاد کنیم.
وی با اشاره به مسلمان بودن مردم دو کشور، بعلاوه همسایه بودن ایران و قزاقستان و داشتن مرزهای مشترک آبی، وجود نقطه نظرات مشترک مانند برقراری صلح و دوری از نزاع و هم وجود فرهنگ های نزدیک به یکدیگر، بیان نمود: ضروری است ظرفیت تعاملات فی مابین را به ظرفیت واقعی برسانیم و در این راستا ما آماده همه گونه همکاری هستیم.
میراث قاسوبایف، رییس دانشکده روابط بین الملل دانشگاه اوراسیا، اظهار کرد: جوانان قزاقستان همیشه علاقه زیادی به زبان و ادبیات فارسی دارند و امیدواریم با تعاملات فعال دوجانبه تعداد دانشجویان گروه زبان فارسی را افزایش دهیم.
وی با اشاره به توسعه روابط گفت: دانشکده روابط بین الملل از زمان تأسیس اتاق ایرانشناسی در این دانشگاه، همیشه علاقه مند و مشتاق به توسعه مناسبات خود در همه عرصه ها با جمهوری اسلامی ایران است.
قاسوبایف اضافه کرد: متأسفانه همه گیری ویروس کرونا تأثیر سنگینی بر زندگی مردم و همکاری های بین کشورها و به ویژه بخش علمی و دانشگاهی گذاشته است. امیدواریم با همکاری ها و کوشش های جدی فی مابین روز به روز بتوانیم مناسبات دو طرف را توسعه دهیم.
در ادامه این ملاقات مقرر شد؛ در نشست بعدی که با حضور یرلان صدیقوف، یئیس دانشگاه اوراسیا و مجید صمدزاده صابر، سفیر ایران در قزاقستان برگزار خواهد شد، تفاهم نامه دو جانبه مورد آنالیز و به امضا مقامات دو طرف برسد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران