طرز تهیه کوفته لپه یزدی، خوشمزه و لذیذ
به گزارش مجله گذر عمر، احتمالا نام کوفته یا کوفته قلقلی که به میان می آید، اولین کوفته ای که یاد آن می افتید، کوفته تبریزی یا کوفته قلقلی است، ولی باید در نظر داشته باشید که لیست بلند بالای غذا های نونی ایرانی پر از کوفته های متنوع از شهر های مختلف است.
در این میان کوفته لپه هم به عنوان یک غذای سنتی و بسیار محبوب در کنار کوفته بزنجی و کوفته ریزه در یزد درست می شود که اتفاقا خیلی ها در سفر به این شهر تاریخی و زیبا، حتما خوردن آن را در برنامه غذایی خود قرار می دهند.
بد نیست همین جا بگوییم که طرز تهیه کوفته یزدی با کوفته تبریزی شباهت زیادی دارد، ولی در مواد اولیه ای که در آن به کار می رود، تفاوت هایی وجود دارد. در این مطلب می خواهیم طرز تهیه کوفته لپه یزدی و فوت و فن های خوشمزه شدن آن و البته راه چاره هایی را که می توانید به کار بگیرید که کوفته هایتان از هم باز نشود، به شما یاد بدهیم تا این غذا را به راحتی و سادگی برای جمع خانوادگی و دورهمی با اطرافیانتان درست کنید.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده: 1 کیلوگرم
سبزی معطر: 350 گرم
لپه: 350 گرم
کشمش: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
زرشک: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
سیب زمینی: 3 عدد بزرگ
پیاز: 3 عدد بزرگ
تخم مرغ: 9 عدد
زردچوبه، فلفل و نمک: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کوفته لپه یزدی
برای تهیه این کوفته قلقلی ساده و خوشمزه ابتدا لپه را به مدت 8 ساعت (از شب قبل یا حداقل 2 ساعت) در آب خیس و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. زرشک را در آب بخیسانید. سیب زمینی ها را بشویید و آبپز کنید. لپه ها را بپزید و آبکش کنید. 5 تخم مرغ را جدا و آبپز کنید. زرشک ها را آبکش و خشک کنید.
پوست 2 تا از پیاز ها را بگیرید و به صورت خلالی نازک خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیاز ها را در آن سرخ کنید تا طلایی شود. در لحظه آخر، زرشک ها را به پیازداغ اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود، ولی از تفت دادن زیاد خودداری کنید، چون زرشک خیلی زود می سوزد، سریع حرارت را قطع کنید.
پوست سیب زمینی های آبپز را بگیرید و در یک ظرف نسبتا بزرگ رنده کنید. لپه های پخته شده را اضافه کنید. سبزی معطر، گوشت چرخ کرده، نمک، پیازداغ، کشمش و زرشک را با بقیه تخم مرغ ها (4 عدد) مخلوط کنید و ورز دهید تا یک ترکیب منسجم و یکدست داشته باشید. می توانید همه مواد را در گوشت کوب برقی یا مخلو ط کن بریزید تا همه با هم به خوبی مخلوط و له شوند.
تخم مرغ های آبپز را پوست بگیرید و دور آن ها را از مایه کوفته یزدی قرار دهید و در دستانتان بچرخانید تا گرد و شبیه پرتقال شوند. کوفته ها را در ظرف قرار دهید و به مدت 15 دقیقه روی آن ها را بپوشانید و در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند.
در آخرین مرحله از دستور پخت کوفته لپه یزدی پیاز باقی مانده را خلالی یا نگینی خرد کنید. در یک قابلمه، مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید. وقتی طلایی شد، رب گوجه را به آن اضافه کنید تا کمی سرخ شود و رنگ باز کند و خامی آن گرفته شود. 2 یا 3 لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش یا ولرم به مواد قابلمه اضافه کنید و وقتی جوش آمد، کوفته ها را تک تک در آن بگذارید. حرارت را کم کنید و در قابلمه را باز بگذارید تا از هم وا نروند. اجازه دهید کوفته ها بپزند. یک ساعت زمان برای پختن کوفته لپه یزدی کافی است.
فوت و فن های طرز تهیه کوفته لپه یزدی
*برای اینکه کوفته های یزدی خودشان را بگیرند و وا نروند، حتما قبل از پختن آن ها را کمی استراحت دهید.
*آب ماهیتابه یا قابلمه ای که در آن کوفته ها را می چینید، نباید زیاد باشد و کوفته های یزدی نباید در آب غرق شوند. این کار باعث باز شدن کوفته ها می شود. بهتر است در قابلمه را هم باز بگذارید.
*می توانید از سبزی معطر خشک در دستور پخت کوفته لپه یزدی استفاده کنید، ولی اگر آن را با سبزی های تازه ساطوری شده جایگزین کنید، حتما طعم آن دگرگون می شود.
*بهتر است بعد از 30 دقیقه کوفته ها را برگردانید تا اطراف آن هم به سس کوفته آغشته شود.
*کوفته لپه یزدی را با انواع ترشی، سبزی خوردن و نان سرو کنید.
*اگر گوشت قرمز نمی خورید کوفته لپه یزدی را با گوشت چرخ کرده مرغ درست کنید.
منبع: گردشبان