طرز تهیه شامی لپه با گوشت چرخ نموده (گام به گام) به 5 روش
به گزارش مجله گذر عمر، کتلت لپه یا شامی لپه یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در منطقه ها مختلف کشور به روش های گوناگونی تهیه می گردد. این غذا با تنوع زیادی که دارد، می تواند هر سلیقه ای را راضی کند. در این مطلب از خبرنگاران مگ، با هم سفری خواهیم داشت به سراسر ایران تا طرز تهیه شامی لپه به سبک شهرهای مختلف را به شما بیاموزیم. پس تا خاتمه این مطلب خوشمزه همراه ما باشید.
طرز تهیه شامی لپه تبریز
کتلت تبریزی یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار تبریزی هاست که با طعمی لذیذ و بافت نرم، دل هر کسی را می برد. برای تهیه این کتلت خوشمزه، به مواد ساده ای احتیاج داریم که به راحتی در هر خانه ای پیدا می گردد. با ما همراه باشید تا مرحله به مرحله طرز تهیه شامی لپه تبریز را یاد بگیرید.
مواد لازم برای طرز تهیه شامی لپه تبریز | |
گوشت چرخ نموده | 500 گرم |
لپه | 1.5 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
زعفران دم نموده | به اندازه لازم |
آب | 2 پیمانه |
روغن | برای سرخ کردن |
نمک، فلفل سیاه | به اندازه لازم |
طرز تهیه:
- لپه را از یک ساعت قبل خیس کنید تا نرم گردد. سپس آن را با آب بپزید و پس از پخت، آبکش نموده و اجازه دهید آب اضافی آن گرفته گردد.
- لپه پخته شده را چرخ کنید یا در غذاساز ریخته تا پوره گردد. سپس گوشت چرخ نموده، لپه پوره شده، تخم مرغ، زعفران دم نموده و ادویه ها را با هم مخلوط کنید تا یک مایه یک دست به دست آید.
- در تابه اندازهی روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن به خوبی گرم گردد. از مایه شامی ها به اندازه نارنگی برداشته و در دست فرم دهید. سپس آن ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
طرز تهیه شامی لپه با گوشت چرخ نموده
شامی لپه با گوشت چرخ نموده دقیقا مشابه با شامی تبریزی آماده می گردد، با این تفاوت که به آن سیب زمینی هم اضافه می گردد. این روش طبخ کتلت در شمال ایران است. در ادامه طرز تهیه این کتلت لپه را به شما می آموزیم.
مواد لازم برای طرز تهیه شامی لپه با گوشت چرخ نموده | |
لپه | 150 گرم |
گوشت چرخ نموده | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سیب زمینی | 1 عدد بزرگ |
تخم مرغ | 2 عدد |
تره و جعفری | 150 گرم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، روغن | به اندازه کافی |
دستور پخت:
- لپه را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته گردد. سپس آن را با آب بپزید.
- سیب زمینی را نیز آبپز نموده و پوست بکنید.
- گوشت چرخ نموده، پیاز رنده شده، سبزی های خرد شده، لپه پخته شده و له شده، سیب زمینی رنده شده، تخم مرغ و ادویه ها را در یک ظرف بزرگ با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یک دست به دست آید.
- از مواد آماده شده به اندازه یک نارنگی برداشته و به آن شکل دلخواه دهید. سپس، شامی ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و پخته شوند.
مطلب مرتبط:
طرز تهیه شامی لپه بدون گوشت
اگر گیاه خوار هستید یا گوشت دوست ندارید هم می توانید این غذای خوشمزه را بدون گوشت درست کنید. فقط کافی است مثل شامی با گوشت، ابتدا لپه و سیب زمینی را به طور جداگانه پخته و پس از سرد شدن، به صورت کامل له نمایید. پیاز و سیر را نیز رنده نموده و به مواد پوره شده اضافه کنید. در ادامه، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مخلوط فوق افزوده و با دقت ترکیب نمایید تا مایه ای یکدست حاصل گردد.
در نهایت در یک تابه مناسب، روغن سرخ کردنی را گرم کنید. از مایه شامی به اندازه دلخواه برداشته و با دست به شکل دلخواه فرم دهید. سپس شامی ها را در روغن داغ سرخ کنید.
طرز تهیه شامی لپه با مرغ
اگر علاقه به گوشت قرمز ندارید یا تمایلتان به گوشت مرغ بیشتر است هم می توانید این کتلت خوشمزه را با مرغ درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه شامی لپه با مرغ را نیز به شما بیاموزیم.
مواد لازم برای طرز تهیه شامی لپه با مرغ | |
لپه | 1.5 پیمانه |
سینه مرغ | ¼ یک سینه مرغ |
تخم مرغ | 3 عدد |
پیاز | 2 عدد |
سیب زمینی | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
برگ بو | 1 عدد |
روغن مایع | به اندازه لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به اندازه لازم |
دستور پخت:
- لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد.
- سینه مرغ را به همراه یک عدد پیاز، 2 حبه سیر، برگ بو، کمی نمک و زردچوبه در قابلمه بریزید و به اندازه کافی آب اضافه کنید. اجازه دهید مرغ به طور کامل بپزد. پس از پخت، مرغ را از استخوان جدا نموده و ریش ریش کنید.
- لپه خیس خورده را همراه با یک عدد پیاز، کمی نمک و زردچوبه در قابلمه بریزید و به اندازه کافی آب اضافه کنید.
- سیب زمینی را نیز پوست گرفته و به همراه آب بپزید تا نرم گردد.
- لپه پخته شده را همراه با پیاز پخته شده در غذاساز ریخته و کاملا میکس کنید تا یکدست گردد. سیب زمینی پخته شده را نیز رنده کنید و به همراه مرغ ریش ریش شده، لپه میکس شده، تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه در ظرفی مناسب مخلوط کنید تا یکدست گردد.
- مواد را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مایه شامی خودش را بگیرد.
- سپس به اندازه نارنگی از مواد برداشته، در دست پهن کنید و در روغن داغ سرخ کنید.
طرز تهیه شامی لپه و برنج
شامی لپه و برنج دقیقا مشابه با کتلت لپه با گوشت چرخ نموده است با این تفاوت که به آن اندازهی برنج نیم دانه نیز اضافه می گردد و البته در نهایت به همراه سس گوجه سرو می گردد تا بافت نرمی پیدا کند. در ادامه می توانید طرز تهیه شامی لپه و برنج را نیز بیاموزید و در منزل امتحان کنید.
مواد لازم برای طرز تهیه شامی لپه و برنج | |
برنج نیم دانه | 1 پیمانه |
لپه | 1 پیمانه |
پیاز میانه | 1 عدد |
سیب زمینی میانه | 1 عدد |
گوشت چرخ نموده | 300 گرم |
روغن | به اندازه لازم |
نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه دلخواه |
آب | به اندازه لازم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه:
- لپه و برنج را از شب قبل یا چند ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید سپس لپه و برنج خیس خورده را آسیاب کنید.
- پیاز و سیب زمینی را رنده ریز کنید.
- مواد آسیاب شده و رنده شده را همراه با گوشت چرخ نموده، ادویه ها و نمک به خوبی مخلوط کنید.
- از مواد آماده شده به اندازه یک گردو برداشته و با دست کف دست خود فرم دهید.
- کتلت ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
- در یک تابه جداگانه، رب گوجه فرنگی را تفت داده و اندازهی آب به آن اضافه کنید تا سس به غلظت دلخواه برسد.
- کتلت های سرخ شده را در ظرف مناسبی بچینید و سس را روی آن ها بریزید.
مطالب مرتبط:
در نهایت
حال که با طرز تهیه شامی لپه به روش های مختلف آشنا شدید می توانید دست به کار شوید و این غذای خوشمزه و راحت را برای ناهار یا شام خود آماده کنید و از طعم و عطر بی نظیر آن لذت ببرید.
منبع: دیجیکالا مگ