طرز تهیه شامی لپه با گوشت چرخ نموده (گام به گام) به 5 روش

به گزارش مجله گذر عمر، کتلت لپه یا شامی لپه یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در منطقه ها مختلف کشور به روش های گوناگونی تهیه می گردد. این غذا با تنوع زیادی که دارد، می تواند هر سلیقه ای را راضی کند. در این مطلب از خبرنگاران مگ، با هم سفری خواهیم داشت به سراسر ایران تا طرز تهیه شامی لپه به سبک شهرهای مختلف را به شما بیاموزیم. پس تا خاتمه این مطلب خوشمزه همراه ما باشید.

طرز تهیه شامی لپه با گوشت چرخ نموده (گام به گام) به 5 روش

طرز تهیه شامی لپه تبریز

کتلت تبریزی یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار تبریزی هاست که با طعمی لذیذ و بافت نرم، دل هر کسی را می برد. برای تهیه این کتلت خوشمزه، به مواد ساده ای احتیاج داریم که به راحتی در هر خانه ای پیدا می گردد. با ما همراه باشید تا مرحله به مرحله طرز تهیه شامی لپه تبریز را یاد بگیرید.

مواد لازم برای طرز تهیه شامی لپه تبریز
گوشت چرخ نموده500 گرم
لپه1.5 پیمانه
تخم مرغ2 عدد
زعفران دم نمودهبه اندازه لازم
آب2 پیمانه
روغنبرای سرخ کردن
نمک، فلفل سیاهبه اندازه لازم

طرز تهیه:

  1. لپه را از یک ساعت قبل خیس کنید تا نرم گردد. سپس آن را با آب بپزید و پس از پخت، آبکش نموده و اجازه دهید آب اضافی آن گرفته گردد.
  2. لپه پخته شده را چرخ کنید یا در غذاساز ریخته تا پوره گردد. سپس گوشت چرخ نموده، لپه پوره شده، تخم مرغ، زعفران دم نموده و ادویه ها را با هم مخلوط کنید تا یک مایه یک دست به دست آید.
  3. در تابه اندازهی روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن به خوبی گرم گردد. از مایه شامی ها به اندازه نارنگی برداشته و در دست فرم دهید. سپس آن ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.

طرز تهیه شامی لپه با گوشت چرخ نموده

شامی لپه با گوشت چرخ نموده دقیقا مشابه با شامی تبریزی آماده می گردد، با این تفاوت که به آن سیب زمینی هم اضافه می گردد. این روش طبخ کتلت در شمال ایران است. در ادامه طرز تهیه این کتلت لپه را به شما می آموزیم.

مواد لازم برای طرز تهیه شامی لپه با گوشت چرخ نموده
لپه150 گرم
گوشت چرخ نموده300 گرم
پیاز1 عدد بزرگ
سیب زمینی1 عدد بزرگ
تخم مرغ2 عدد
تره و جعفری150 گرم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، روغنبه اندازه کافی

دستور پخت:

  1. لپه را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته گردد. سپس آن را با آب بپزید.
  2. سیب زمینی را نیز آبپز نموده و پوست بکنید.
  3. گوشت چرخ نموده، پیاز رنده شده، سبزی های خرد شده، لپه پخته شده و له شده، سیب زمینی رنده شده، تخم مرغ و ادویه ها را در یک ظرف بزرگ با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یک دست به دست آید.
  4. از مواد آماده شده به اندازه یک نارنگی برداشته و به آن شکل دلخواه دهید. سپس، شامی ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و پخته شوند.

مطلب مرتبط:

طرز تهیه شامی لپه بدون گوشت

اگر گیاه خوار هستید یا گوشت دوست ندارید هم می توانید این غذای خوشمزه را بدون گوشت درست کنید. فقط کافی است مثل شامی با گوشت، ابتدا لپه و سیب زمینی را به طور جداگانه پخته و پس از سرد شدن، به صورت کامل له نمایید. پیاز و سیر را نیز رنده نموده و به مواد پوره شده اضافه کنید. در ادامه، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مخلوط فوق افزوده و با دقت ترکیب نمایید تا مایه ای یکدست حاصل گردد.

در نهایت در یک تابه مناسب، روغن سرخ کردنی را گرم کنید. از مایه شامی به اندازه دلخواه برداشته و با دست به شکل دلخواه فرم دهید. سپس شامی ها را در روغن داغ سرخ کنید.

طرز تهیه شامی لپه با مرغ

اگر علاقه به گوشت قرمز ندارید یا تمایلتان به گوشت مرغ بیشتر است هم می توانید این کتلت خوشمزه را با مرغ درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه شامی لپه با مرغ را نیز به شما بیاموزیم.

مواد لازم برای طرز تهیه شامی لپه با مرغ
لپه1.5 پیمانه
سینه مرغ¼ یک سینه مرغ
تخم مرغ3 عدد
پیاز2 عدد
سیب زمینی1 عدد
سیر2 حبه
برگ بو1 عدد
روغن مایعبه اندازه لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه اندازه لازم

دستور پخت:

  1. لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد.
  2. سینه مرغ را به همراه یک عدد پیاز، 2 حبه سیر، برگ بو، کمی نمک و زردچوبه در قابلمه بریزید و به اندازه کافی آب اضافه کنید. اجازه دهید مرغ به طور کامل بپزد. پس از پخت، مرغ را از استخوان جدا نموده و ریش ریش کنید.
  3. لپه خیس خورده را همراه با یک عدد پیاز، کمی نمک و زردچوبه در قابلمه بریزید و به اندازه کافی آب اضافه کنید.
  4. سیب زمینی را نیز پوست گرفته و به همراه آب بپزید تا نرم گردد.
  5. لپه پخته شده را همراه با پیاز پخته شده در غذاساز ریخته و کاملا میکس کنید تا یکدست گردد. سیب زمینی پخته شده را نیز رنده کنید و به همراه مرغ ریش ریش شده، لپه میکس شده، تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه در ظرفی مناسب مخلوط کنید تا یکدست گردد.
  6. مواد را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مایه شامی خودش را بگیرد.
  7. سپس به اندازه نارنگی از مواد برداشته، در دست پهن کنید و در روغن داغ سرخ کنید.

طرز تهیه شامی لپه و برنج

شامی لپه و برنج دقیقا مشابه با کتلت لپه با گوشت چرخ نموده است با این تفاوت که به آن اندازهی برنج نیم دانه نیز اضافه می گردد و البته در نهایت به همراه سس گوجه سرو می گردد تا بافت نرمی پیدا کند. در ادامه می توانید طرز تهیه شامی لپه و برنج را نیز بیاموزید و در منزل امتحان کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه شامی لپه و برنج
برنج نیم دانه1 پیمانه
لپه1 پیمانه
پیاز میانه1 عدد
سیب زمینی میانه1 عدد
گوشت چرخ نموده300 گرم
روغنبه اندازه لازم
نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه دلخواه
آببه اندازه لازم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

  1. لپه و برنج را از شب قبل یا چند ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید سپس لپه و برنج خیس خورده را آسیاب کنید.
  2. پیاز و سیب زمینی را رنده ریز کنید.
  3. مواد آسیاب شده و رنده شده را همراه با گوشت چرخ نموده، ادویه ها و نمک به خوبی مخلوط کنید.
  4. از مواد آماده شده به اندازه یک گردو برداشته و با دست کف دست خود فرم دهید.
  5. کتلت ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
  6. در یک تابه جداگانه، رب گوجه فرنگی را تفت داده و اندازهی آب به آن اضافه کنید تا سس به غلظت دلخواه برسد.
  7. کتلت های سرخ شده را در ظرف مناسبی بچینید و سس را روی آن ها بریزید.

مطالب مرتبط:

در نهایت

حال که با طرز تهیه شامی لپه به روش های مختلف آشنا شدید می توانید دست به کار شوید و این غذای خوشمزه و راحت را برای ناهار یا شام خود آماده کنید و از طعم و عطر بی نظیر آن لذت ببرید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 4 شهریور 1403 بروزرسانی: 4 شهریور 1403 گردآورنده: dlgozar.ir شناسه مطلب: 1363

به "طرز تهیه شامی لپه با گوشت چرخ نموده (گام به گام) به 5 روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شامی لپه با گوشت چرخ نموده (گام به گام) به 5 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید