طرز تهیه خورشت کرفس با سبزی خشک جا افتاده و لعابدار
به گزارش مجله گذر عمر، آیا می دانستید می توانید خورشت کرفس خوشمزه را بدون احتیاج به سبزی تازه تهیه کنید؟ استفاده از سبزی خشک به عنوان جایگزین مناسب برای تهیه این خورشت، نه تنها به شما این امکان را می دهد تا در هر زمان از سال به این خورشت دسترسی داشته باشید، بلکه طعمی غنی و دلچسب هم به آن می بخشد. قبلا در کتاب کاله روش تهیه خورشت کرفس با سبزی تازه را مرور نموده بودیم و اکنون طرز تهیه خورشت کرفس با سبزی خشک را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه خورشت کرفس با سبزی خشک
- کرفس 400-500 گرم
- پیاز 2 عدد
- سبزی خشک 300 گرم
- لوبیا قرمز و چیتی 300 گرم
- گوشت تکه ای 400-500 گرم
- روغن به مقدار لازم
- زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت کرفس با سبزی خشک
1. آماده کردن کرفس و سبزی خورشت
اولین مرحله از طرز تهیه خورشت کرفس با سبزی خشک این است که کرفس و سبزی خشک آن را آماده کنید. برای این کار ساقه ها و برگ ها را بشویید و بعد ساقه ها را به مقدار دلخواه خود خرد کنید. همزمان برگ های کرفس را یا با دست یا یک دستگاه خردکن ریز خرد کنید. سبزی نعنا و جعفری است که می توانید به جای آن سبزی خشک قورمه سبزی بهره ببرید.
برای آماده کردن سبزی خشک خورشت کرفس، حدود 10 دقیقه با مقداری آب بخیسانید و بعد به همراه برگ های کرفس خرد نموده در یک ماهیتابه با روغن تفت دهید تا رنگش عوض گردد.
در نهایت هم ساقه های کرفس را به سبزی سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم گردد.
2. پخت اولیه خورشت
اکنون در این مرحله در یک قابلمه مناسب پخت خورشت، مقداری روغن بریزید و پیاز خرد شده را در آن تفت دهید. کمی که پیاز نرم شد گوشت تکه ای را داخل قابلمه بریزید و خوب تفت دهید تا رنگش عوض گردد. اکنون ادویه خورشتی، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید و بعد در این مرحله لوبیا چیتی یا قرمزی را که از قبل در آب خیسانده و آبش را گرفته اید به مواد اضافه نموده و آب لازم را اضافه کنید. در نهایت مخلوط سبزی و کرفس را اضافه کنید و اجازه دهید خورشت به مدت 2 ساعت و نیم یا سه ساعت با حرارت کم بپزد تا جا بیافتد.
3. پخت نهایی خورشت کرفس
وقتی خورشت تقریبا جا افتاد مقداری آبلیمو یا آبغوره را به همراه نمک به آن اضافه کنید. البته می توانید در یک ساعت آخر پخت خورشت چند عدد لیمو عمانی به آن اضافه کنید. و اجازه دهید خورشت نیم ساعت دیگر بپزد. این خورشت خوشمزه را می توانید با یک پلوی زعفرانی همراه نموده و میل کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه خورشت کرفس
تهیه خورشت کرفس با سبزی خشک، راهی آسان و سریع برای لذت بردن از طعم بی نظیر این غذا است. با این حال، استفاده از سبزی خشک، نیازمند توجه به نکات خاصی است. چراکه سبزی خشک، ویژگی های متفاوتی نسبت به سبزی تازه دارد و برای اینکه بتوانیم برترین نتیجه را از آن بگیریم، باید نکات و فوت وفن های مهم برای پخت متناسب با آن را به کار ببریم.
سبزی خشک یا سبزی تازه، مسئله این است
یکی از سوالات رایج در خصوص تهیه خورشت کرفس، استفاده از سبزی خشک یا تازه است. هر دو گزینه مزایای خاص خود را دارند. سبزی خشک، عطر و طعم غلیظ تری دارد و در تمام فصول سال در دسترس است. از طرفی، سبزی تازه، طراوت و رنگ بیشتری به خورشت می دهد. بنابراین برای انتخاب مناسب می توانید به سلیقه شخصی و در دسترس بودن مواد اولیه توجه کنید.
استفاده از سبزی قورمه برای تهیه خورشت کرفس
شاید برایتان جالب باشد که بدانید می توانید از سبزی قورمه نیز برای تهیه خورشت کرفس بهره ببرید. سبزی قورمه، طعم و عطر بسیار خوبی به خورشت می دهد و باعث می گردد تا طعم آن غنی تر گردد. البته، ترکیب سبزی قورمه با سایر سبزی های خشک مخصوص خورشت کرفس، طعم پیچیده تری به غذا می دهد.
ادویه مناسب برای پخت خورشت کرفس
ادویه ها، نقش مهمی در طعم دار کردن خورشت کرفس دارند. زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زنجبیل و زعفران از جمله ادویه های پرکاربرد در این خورشت هستند. برای ایجاد یک طعم متعادل، بهتر است از همه این ادویه ها به مقدار مناسب بهره ببرید. البته اگر دوست دارید با ادویه خورشتی و ادویه مناسب هر خورشت آشنا شوید، توصیه می کنیم حتما مطلب ادویه خورشتی را در کتاب کاله بخوانید.
لوبیای مناسب برای تهیه خورش کرفس
لوبیای قرمز، لوبیای چیتی و لوبیای سفید، از جمله لوبیاهایی هستند که برای تهیه خورشت کرفس استفاده می شوند. انتخاب نوع لوبیا، به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. هر کدام از این لوبیاها، بافت و طعمی متفاوت به خورشت می دهند. البته ریختن لوبیا در خورشت کرفس الزامی نیست و معمولا این خورشت را بدون لوبیا تهیه می نمایند بنابراین بسته به زمان و البته ترجیحات غذایی خود لوبیا در این غذا به کار ببرید. روش تهیه خورشت کرفس با لوبیای سفید را می توانید به عنوان یک روش متفاوت در کتاب کاله با جزییات بخوانید.
طرز تهیه خورشت کرفس به روش های مختلف
خورشت کرفس را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد. بعضی از افراد، ترجیح می دهند که گوشت را جداگانه بپزند و سپس به خورشت اضافه نمایند. بعضی دیگر، گوشت را همراه با سایر مواد مثلا با رب گوجه می پزند. بعلاوه می توانید از گوشت های مختلفی مانند گوشت گوسفند، گوشت گاو یا گوشت مرغ برای تهیه این خورشت بهره ببرید. روش تهیه خورشت کرفس با مرغ را با جزییات می توانید در کتاب کاله بخوانید.
نکاتی برای تهیه خورشت کرفس لعابدار و جا افتاده
برای تهیه خورشت کرفس لعابدار بهتر است از گوشت های چرب بهره ببرید. بعلاوه، می توانید در حین پخت، مقداری آب گوشت یا آب قلم به خورشت اضافه کنید. البته برای ایجاد لعاب بیشتر هم می توانید از کمی آرد برنج یا آرد گندم بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله