برترین آجیل برای کم کاری تیروئید کدام است؟
به گزارش مجله گذر عمر، کم کاری تیروئید یکی از مسائل شایع در سیستم غدد درون ریز است. برای درمان این بیماری، علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده، مصرف بعضی از مواد خوراکی از جمله آجیل ها نیز می توانند به تنظیم هورمون های تیروئید و تقویت سیستم ایمنی بدن یاری نمایند. در این مقاله از خبرنگاران مگ، به آنالیز تاثیر مصرف آجیل ها و معرفی انواع آجیل مناسب برای کم کاری تیروئید می پردازیم.

آیا مصرف آجیل برای کم کاری تیروئید خوب است؟
بله، مصرف بعضی از آجیل ها به علت دارا بودن مواد مغذی مهم مانند سلنیوم و روی، برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مفید است. سلنیوم نقش مهمی در عملکرد صحیح غده تیروئید ایفا می نماید، چرا که این غده بیشترین اندازه سلنیوم را در مقایسه با سایر اعضای بدن در خود جای داده است. علاوه بر این، سلنیوم به علت داشتن خواص آنتی اکسیدانی، از غده تیروئید در برابر آسیب محافظت می نماید. روی نیز نقش کلیدی در عملکرد صحیح غده تیروئید و فراوری هورمون های آن ایفا می نماید. بنابراین کمبود هر دوی این مواد معدنی می تواند منجر به کم کاری تیروئید گردد.
البته با وجود برای کم کاری تیروئید، باید به این موضوع دقت داشته باشید که آجیل ها تنها یک مکمل محسوب می شوند و مصرفشان به تنهایی نمی تواند جایگزین درمان های پزشکی باشد. بنابراین، اگر مبتلا به کم کاری تیروئید هستید، حتما باید تحت نظر پزشک متخصص غدد قرار بگیرید و داروهای تجویز شده را به طور منظم مصرف کنید.
آجیل های مناسب برای کم کاری تیروئید
اما چه اجیلی برای کم کاری تیروئید خوب است؟ در ادامه به شما می گوییم.
1. آجیل برزیلی
آجیل برزیلی به علت غنی بودن از سلنیوم، یک آجیل مناسب برای کم کاری تیروئید شناخته می گردد. هر دانه آجیل برزیلی، بسته به اندازه آن، حاوی حدود 68 تا 96 میکروگرم سلنیوم است که این اندازه، بیش از 100 درصد از احتیاج روزانه بدن به این ماده معدنی را تأمین می نماید. علاوه بر سلنیوم، آجیل برزیلی حاوی مقادیر قابل توجهی از عناصر دیگری مانند روی، مس و منیزیم نیز هست که بسته به شرایط اقلیمی محل رشد آن، اندازه این عناصر می تواند متفاوت باشد.
2. تخمه آفتابگردان
علاوه بر آجیل برزیلی، تخمه آفتابگردان نیز یکی از برترین منابع گیاهی برای دریافت سلنیوم است و خوشبختانه، مصرف آن نیز محدودیت خاصی ندارد. هر وعده 30 گرمی از تخمه آفتابگردان، حدود 23 میکروگرم سلنیوم را تامین می نماید. این دانه بعلاوه سرشار از روی، منگنز، ویتامین E، فیبر و مس است.
3. پسته
بیشتر مردم از خواص پسته تنها خون ساز بودن آن را می دانند درحالی که این مغز خوشمزه خاصیت های بسیاری برای سلامتی از جمله تیروئید دارد. پسته به واسطه داشتن ویتامین E و آنتی اکسیدان ها، می تواند به کاهش التهاب غده تیروئید یاری کند. علاوه بر این، پسته مقادیری سلنیوم نیز دارد و می تواند به بهبود کم کاری تیروئید ناشی از کمبود سلنیوم هم یاری کند.
4. تخمه کدو
تخمه کدو نیز از دیگر آجیل های بسیار مفید برای غده تیروئید است. مصرف حدود 30 گرم تخمه کدو خشک در روز، می تواند احتیاج روزانه بدن شما به عنصر روی را (که ماده ای معدنی ضروری برای فراوری هورمون تیروئید است) تامین کند.
5. بادام هندی
یکی از مهم ترین ، بهبود عملکرد تیروئید است. بادام هندی حاوی ماده معدنی سلنیوم است که نقش مهمی در عملکرد صحیح تیروئید، تنظیم سطح هورمون های تیروئید و محافظت از بافت تیروئید در برابر استرس اکسیداتیو ایفا می نماید.
علاوه بر این، بادام هندی یکی از منابع خوب روی هم محسوب می گردد. کمبود روی می تواند باعث کاهش ترشح هورمون تیروئید و تشدید علائم کم کاری تیروئید مانند ریزش مو و ضعف عمومی گردد. به همین دلیل، گنجاندن بادام هندی در رژیم غذایی می تواند به حفظ تعادل هورمون تیروئید و تقویت سلامت عمومی بدن یاری کند.
6. بادام درختی
بادام سرشار از منیزیم، روی و ویتامین E است. منیزیم به فراوری انرژی و تنظیم عملکرد تیروئید یاری می نماید، درحالی که روی همانطور که در بالاتر هم گفتیم، نقش مهمی در ساخت هورمون های تیروئیدی دارد. ویتامین E نیز با خاصیت آنتی اکسیدانی خود، از سلول های تیروئید در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می نماید. بنابراین، مصرف منظم بادام می تواند خستگی ناشی از کم کاری تیروئید را برطرف و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
7. کشمش
کشمش نیز به عنوان یک گزینه مناسب برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مطرح می گردد. این ماده غذایی حاوی اندازه قابل توجهی سلنیوم است، از این رو مصرف روزانه اندازه کافی کشمش می تواند به بهبود علائم کم کاری تیروئید و افزایش سطح انرژی بدن یاری کند. با این وجود، توجه داشته باشید که برای بهره مندی از ، مانند سایر مواد غذایی، باید در مصرف کشمش نیز تعادل را رعایت کنید.
8. فندق
فندق نیز با تامین سلنیوم، منیزیم، ویتامین E و روی، در دسته آجیل های مناسب برای کم کاری تیروئید قرار می گیرد. ترکیب این مواد مغذی علاوه بر اینکه به فراوری هورمون های تیروئیدی یاری می نماید، باعث کاهش استرس اکسیداتیو و مقابله با آسیب سلولی نیز می گردد. علاوه بر این ها، فندق می تواند سطح انرژی را افزایش داده و به کاهش احساس خستگی که یکی از مسائل ناشی از تیروئید است، یاری کند.
9. گردو
گردو نیز به عنوان یک منبع غنی از سلنیوم، نقش مهمی در کاهش التهاب غده تیروئید و بهبود عملکرد آن دارد. با وجود اینکه نمی گردد از خواص گردو برای تیروئید چشم پوشی کرد، اما مصرف آن باید در چارچوب یک رژیم غذایی متعادل و تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه باشد.
در نهایت؛ مصرف آجیل می تواند در کنار سایر روش های درمانی، به بهبود عملکرد تیروئید و سلامتی کلی بدن یاری کند. با این حال، باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید. بعلاوه،بهتر است پیش از مصرف هر یک از آجیل ها، حتما باید با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا از عدم وجود تداخل آن ها با داروهای خود مطمئن شوید.
این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر را بخوانید.
منبع: دیجیکالا مگ