کجا شیطان تاسمانی ببینیم؟
به گزارش مجله گذر عمر، شیطان تاسمانی، پستانداری که همواره نامش در لیست وحشی ترین حیوانات جهان می درخشد، جانوری است که در این مقاله قصد آشنایی بیشتر با آن را داریم. پس در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا با اطلاعات و حقایقی جالب از این جانور آشنا شویم.
شیطان تاسمانی، کیسه دار کوچکی است که از لحاظ ظاهری با یک موش بزرگ بی شباهت نیست! از ویژگی های این پستاندار کوچک می توان به دندان های بسیار تیز و خز متراکم سیاه یا قهوه ای آن اشاره کرد. این جانور بر خلاف ظاهر کوچکش شیوه مبارزه بسیار ترسناکی دارد.
شیطان تاسمانی جانوری است که تا کنون به دفعات زیادی در کارتون های تلویزیونی از آن الهام گرفته شده؛ اما همواره میزان این جانور در کارتون ها بسیار بزرگ تر از میزان واقعی این جانور به تصویر کشیده شده است. شیطان تاسمانی پستاندار کوچکی است که طول بدنش بین 51 تا 79 سانتی متر و وزن آن بین 4 تا 12 گرم است.
رژیم غذایی
شیطان تاسمانی بزرگ ترین کیسه داری است که گوشتخوار است. این جانوران بیشتر اوقات مشغول خوردن پرندگان، مارها، ماهی ها و حشرات هستند. بعضی مواقع نیز مشاهده شده است که تعداد زیادی از شیطان های تاسمانی دور لاشه ای جمع شده اند و از آن تغذیه می کنند.
هنگامی که بحث غذا خوردن در میان باشد، شیطان های تاسمانی هیچ عضوی از بدن لاشه را هدر نمی دهند. آن ها استخوان، مو، تمامی اعضای داخلی بدن و ماهیچه های لاشه را می خورند.
رفتار و عادات طبیعی
تمامی شیطان های تاسمانی یک وجه اشتراک با یکدیگر دارند و آن هم این است که هیچ کدام از آن ها به هیچ وجه اعصاب آرامی ندارند. هنگامی که این جانوران مورد تهدیدی قرار می گیرند، به حالتی بسیار عصبانی از خود صداهای ترسناک تولید می کنند، به طرفین می پرند و دندان های تیز خود را نشان می دهند.
مهمترین نکته در هنگام عصبانی شده این جانوران این است که جیغ بسیار بلند و وحشتناکی از خود تولید می کنند که در قدیم مردم محلی بر این باور بودند که صدای جیغ این جانوران صدای شیطان است و به همین دلیل این جانوران شیطان تاسمانی نام گرفتند.
شیطان تاسمانی ترجیح می دهد که در شب فعالیت کند و روزها را بخوابد. شب ها بهترین موقع است تا این جانوران شکار کنند. شیطان های تاسمانی گاهی اوقات در شب برای شکار کردن بیش از 16 کیلومتر مسافت را طی می کنند.
شرایط بقا
بر طبق گزارشات IUCN، شیطان های تاسمانی در خطر انقراض قرار دارند و تعداد آن ها در سال های اخیر شدیدا کاهش یافته است.
در سال های گذشته شیوع یک بیماری که به صورت یک تومور مغری بود در بین این جانوران شایع شد و همین عامل باعث شد تا تعداد آن ها شدیدا کاهش یابد و امروزه در خطر انقراض باشند. این بیماری به گونه ای بود که قدرت غذا خوردن را از جانور می گرفت و در نهایت جانور از گرسنگی می مرد.
تولید مثل
شیطان تاسمانی ماده پس از سه هفته حدود پنجاه نوزاد به دنیا می آورد. نوزادان مو ندارند، صورتی رنگ هستند و میزان هر کدام به میزان یک دانه برنج است. بچه ها در کیسه مادر می مانند و از آنجایی که تنها چهار عدد از نوزادان قادر به تغذیه از مادر هستند، بقیه نوزادان می میرند و تنها چهار عدد از آن ها بزرگ می شوند و رشد می کنند! نوزادان چهار ماه در کیسه می مانند و هنگامی که از کیسه بیرون می آیند همچنان قادر به حرکت نیستند و بر پشت مادر سوار می شوند. پس از گذشت 8 الی 9 ماه، بچه ها به حدی بزرگ شده اند که مستقل شوند.
حقایق
- پاهای جلویی شیطان تاسمانی از پاهای عقبی اش بزرگ تر است!
- بر خلاف ظاهر کوچکش، شیطان تاسمانی بیشترین قدرت گاز گرفتن را در بین پستانداران دارد. این نتیجه از آزمایشات نشنال جئوگرافیک بر روی قدرت فک حیوانات به دست آمده است.
- شیطان های تاسمانی چربی های مازاد بدن خود را در دم خود ذخیره می کنند!
- شیطان های تاسمانی در بالا رفتن از درختان بلند مهارت بسیار زیادی دارند.
کجا شیطان تاسمانی ببینیم؟
این جانوران در جزیره تاسمانی در استرالیا زندگی می کنند. از آنجایی که این جانوران تقریبا می توانند در تمام نقاط این جزیره زندگی کنند، آن ها بیشتر ترجیح می دهند تا در جنگل ها زندگی کنند. شیطان های تاسمانی عادت دارند تا در غارها یا زیر تخته سنگ ها بخوابند و علاقه چندانی به آب، منطقه ها مرطوب و دریا ندارند.
نظر شما در مورد شیطان های تاسمانی چیست؟ نظرات خود را با خبرنگاران در میان بگذارید.
منبع: کجارو / livescience.com