قصه شگفت انگیز زنان تایچی کار در ساحل بندرعباس
به گزارش مجله گذر عمر، زنان بندرعباسی هر صبح دوشنبه، آفتاب که طلوع می نماید، لب ساحل می فرایند و برای آموزش تا ی چی صف می بندند. برخی از آن ها لباس محلی با چادر رنگی پوشیده اند و برخی دیگر کاپشن و شلوار. برخی مانتو و شلوار دارند و برخی چادر ملی. ولی همه شان ماسک زده اند و قرار دوشنبه هایشان را معمولا فراموش نمی نمایند.
به گزارش روزنامه هفت صبح، آن ها اول 10 نفر بودند که با برنامه دوشنبه ها با تای چی دور هم جمع می شدند و از سوی مربی ای که فدراسیون برایشان فرستاده بود، کنار هم آموزش می دیدند. کم کم هر کسی به گوش چند نفر دیگر رساند و باعث شد بعد از گذشت یک ماه ونیم، برخی روز ها تعدادشان به همراه چند عضو مرد دیگر، به 80 نفر هم برسد. این ورزش چینی که ریشه ای هزارساله دارد، یکی از شاخه های رشته ووشو است و زنان خانه دار بندرعباسی را بیشتر از مردان به خودش علاقمند نموده.
حدودا از یک ماه ونیم پیش پروژه سفیر سلامت در فدراسیون ووشو آغاز شد. از آن موقع در شهر های مختلفی برنامه های صبحگاهی تای چی را در پارک های شهر های کشور برگزار نموده اند. سرمربی تیم ملی جوانان و رئیس هیأت ووشو تای چی هرمزگان هم می گوید که زنان بندر بعد از استقبال از این ورزش، خودشان باند تهیه نموده اند و بنر زده اند که باعث تعجب و خوشحالی این هیأت شده است.
حرکت های اولیه تای چی، حرکات سختی نیست، بیشتر ذهنی و برای برطرف استرس است و عمق عضله را در نظر می گیرد. احتمالا هم این موضوع بیشتر باعث جذب زنان شده. علیرضا بهر من، سرمربی تیم ملی تای چی (در بخش تالو) شرح می دهد: برنامه های تای چی هر دوشنبه در پارک ساحلی الغدیر اجرا می گردد. تا به حال این ورزش در شهر ما آموزش داده نشده بود، به همین دلیل مربی های ما با آغاز این طرح، متوجه شدند که زنان در گوگل درباره آن تحقیق نموده اند.
آن ها مثل ما مرد ها نیستند که تا در یک سالن باز باشد، آغاز به ورزش نمایند، بلکه کاملا با آمادگی و آنالیز کامل حاضر شده بودند. تای چی به دلیل شکل تنفس هایی که دارد، باعث شادابی و نشاط می گردد و این موضوع آن ها را بیشتر از مرد ها ترغیب کرد. به گفته او، این زنان در رده های سنی مختلفی هستند و با فاصله گذاری از همدیگر حرکات را انجام می دهند.
با اینکه تا امروز کلاس تای چی در این استان برگزار نشده، ولی آن ها با این آغاز درخشان امید دارند که آنقدر این ورزش به خوبی جا بیفتد که روزی به قطب تای چی کشور تبدیل شوند. به غیر از بندرعباس، این طرح در شهر های دیگری هم در حال اجراست؛ برای مثال در استان سیستان وبلوچستان هم این ورزش علاقمندان زیادی را به خودش جلب نموده و تای چی را بین مردم این شهر هم جا انداخته است.
منبع: فرارو