خواص و طرز تهیه روغن بنفشه پایه زیتون در طب اسلامی
به گزارش مجله گذر عمر، گیاه بنفشه از قدیم الایام مورد توجه حکیمان و طبیبان بوده و در روایات اهل بیت علیهم السلام هم برای جایگاه درمانی و دارویی آن مطالب فراوانی آمده است. خواص فراوان و متعدد بنفشه باعث شده که در روایات اسلامی از آن به عنوان بهترین گیاه و روغن آن بهترین روغن یاد شود. از این رو در این مطلب طرز تهیه روغن بنفشه پایه زیتون در طب اسلامی و خواص مهم آن را برایتان شرح خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.
روغن بنفشه با پایه زیتون چیست؟
انواع گیاهان با قرار گرفتن در روغن، عطر و عصاره و خواص خود را به روغن پس می دهند و از این رو آن روغن دارای خواص درمانی می شود.
حال اگر آن روغن، روغن زیتون باشد، پایه زیتون نامیده می شود؛ اگر روغن کنجد باشد، پایه کنجد است.
طرز تهیه روغن بنفشه پایه زیتون در طب اسلامی
- 150 گرم گل بنفشه پاک و سالم (نه ساقه، نه برگ و …) را در ظرفی بریزید (بهتر است نیم کوب یا پودر شود) و روی آن 1 لیتر روغن زیتون (کنجد، یا بادام شیرین) بریزید.
- پس از یک ماه روغن را صاف کنید. دو، سه بار عمل صاف کردن را تکرار کنید؛ در این صورت، روغن گل بنفشه پایه زیتون مرغوب و خوبی خواهد شد.
نکته ها:
اگر دوباره به این روغن گل بنفشه اضافه کنید و 30 روز دیگر بماند و دوباره تا 10 ماه گل بنفشه به روغن اضافه کنید، روغن حاصله معجزه ای از معجزات طب اسلامی است.
همچنین می توانید برای تهیه روغن بنفشه 150 گرم بنفشه را در یک لیتر روغن زیتون بخیسانید و پس از چند روز صاف کنید و مجددا گل بنفشه اضافه کنید و این کار را آن قدر ادامه دهید که روغن از بوی بنفشه اشباع شود.
روغن بنفشه پایه زیتون در طب اسلامی
طرز تهیه شربت گل بنفشه
100 گرم گل بنفشه تازه، یک لیتر آب و500 گرم شکر را به مدت 6 ساعت با آتش ملایم جوشانده سپس صاف کرده و استفاده شود.
خواص روغن بنفشه پایه زیتون چیست؟
1. درمان تب با روغن گل بنفشه
این روغن، چون اندکی به سمت خنکی می رود برای درمان تب خصوصا تب های سخت بسیار مفید است. برای تب های مقاوم باید کاسنی تازه یا خشک (که تازه اش بسیار بهتر است) را بدون اینکه از قبل بشویید بکوبانید و سپس روغن بنفشه پایه زیتون را با آن مخلوط کنید. سپس مخلوط به دست آمده را روی پیشانی و شقیقه های بیمار قرار دهید. تب او فورا پایین می آید. این دارویی که گفته شد برای میگرن هم بسیار مفید است. درمان تکمیلی هم این است که همزمان با این کار چند قطره روغن بنفشه پایه کنجد در بینی بچکانید و حجامت سر، انجام بدهید.
2. فواید روغن بنفشه پایه زیتون برای مو و ریش
روغن بنفشه پایه زیتون برای مو هم خاصیت بسیاری دارد. برای جلوگیری از ریزش مو (خصوصا ریزش موی صفراوی ها) مردان می توانند هفته ای دو بار شب ها مو را با این روغن چرب کنند و سپس صبح ها مو را حتما شستشو دهند، چون خود چربی می تواند باعث ریزش مو بشود. برای خانم ها استعمال هر روزه این روغن بر روی مو اشکال ندارد. افرادی که در انجام این کار مداومت به خرج بدهند موهایشان دیرتر سفید شده و حتی رشد موهای شان افزایش می یابد. این روغن برای مو هایی که گرفتار موخوره هستند نیز مفید است. برای گرفتن رجحانن نتیجه از این روغن باید هر بار پس از استحمام انتهای مو ها را با این روغن چرب نمود. بهتر است روغن بنفشه ای که برای مو ها استفاده می کنید روغن بنفشه 6 ماهه باشد.
روغن بنفشه پایه زیتون برای سفیدی مو، ریزش مو، موخوره، شوره سر،تقویت مو، پیشگیری از آفتاب سوختگی نیز مفید است.
طریقه مصرف:
خانم ها: هر شب به موهایشان بمالند.
آقایان: هفته ای یک الی دو مرتبه
خواص روغن بنفشه پایه زیتون برای صورت
3. فایده روغن بنفشه پایه زیتون برای صورت
- در مورد خواص روغن بنفشه با پایه زیتون برای پوست و خواص روغن بنفشه پایه زیتون در ناف، می توان اشاره کرد که چند قطره از این روغن را هر شب در ناف چکاند تا خشکی پوست دست و پا و لب رفع شود؛ روغن بنفشه یا زیتون در ناف بریزید و ده دقیقه صبر کنید (روزی یک مرتبه)
- برای پیشگیری از کک و مک و حتی جوش می توانید قبل از وارد شدن به حمام بدن را آغشته به این روغن کنید و ماساژ دهید.
- روغن بنفشه پایه زیتون در پیشگیری از کک و مک و جوش هم مفید و موثر است؛ ولی بهتر است خانم ها این روغن را به پوست صورت نزنند، چون باعث رویش مو های زائد می شود.
4. پایین آوردن تب بصورت اورژانسی
طریقه مصرف: با پودرکاسنی مخلوط و به پیشانی مالیده شود.
5. بازگشت حس بویایی ناشی از کرونا
کسانی که به دلایلی مانند تصادف یا کرونا حس بویایی خود را از دست داده اند، می توانند به مدت 40 روز، ئمنوش بادرنجویه مصرف کنند و همزمان از چند قطره روغن گل بنفشه به صورت روزانه در بینی خود بچکانند.
6. دیگر درمان های مفید با روغن گل بنفشه
- بنفشه رجحانن سهل صفرا است، مخصوصا موقعی که مقدار زیادی صفرا در روده و معده جمع شده است.
- مسکن عطش است.
- فشارخون را پایین می آورد.
- تب های شدید را رفع می کند.
- خلط آور می باشد و برای سرفه، سختی سینه و سردرد و سینوزیت توصیه می شود.
- خواب آور و محلل ورم ها است.
- برای خارش پلک چشم، با جوشانده آن چشم ها را بشوئید.
- جهت درمان ورم رحم هر روز یک استکان از جوشانده آن به مدت 7 روز استفاده شود.
- برای تسکین خارش مهبل روغن بنفشه بمالید.
- برای زیبایی پوست، پوست را با روغن بنفشه ماساژ دهید.
- برای درمان سرطان خانم ها از دمکرده گل و برگ بنفشه استفاده کنند.
- برای درمان شوره سر، گل بنفشه، آرد نخود، گل خطمی و شلتوک برنج را خیس کرده به صورت ضماد بر سر بگذارید بعد از 2 ساعت سر را بشوئید.
- ماساژ با روغن بنفشه باعث تقویت موی سر می شود.
- برای بازشدن بینی با دمکرده گل بنفشه استنشاق شود.
- برای رفع جوش صورت از دمکرده بنفشه میل شود و به صورت ضماد روی جوش ها گذاشته شود.
- روغن بنفشه پایه زیتون برای رفع گوش درد نافع است.
خاصیت روغن بنفشه پایه زیتون
روایاتی در مورد خواص روغن بنفشه پایه زیتون
امام صادق (ع) می فرمایند: چیزی محبوب تر از بنفشه از ناحیه شما (خراسان) به ما نرسیده است..
پیامبر (ص) می فرمایند:
بر شما باد روغن بنفشه، زیرا رجحان روغن بنفشه بر دیگر روغن ها مانند رجحان من بر دیگر مردمان است.
اگر مردم می دانستند که در روغن بنفشه چه خاصیتی دارد همانا آن را می خوردند.
امام صادق علیه السلام فرمود: روغن بنفشه، آقاى روغن ها است.
صالح بن عقیده از پدرش نقل مى کند که: مقدارى غلّه به امام هدیه کردم. آن شخص که غله ها را برده بود، دچار صرع شد (غش و سر درد خیلى شدید) و مخش عیب برداشت، به شدّت احساس درد مى کرد. او مدینه رفت و به امام علیه السلام خبر داد، امام فرمود: آیار وغن بنفشه به او ندادید؟ پس بنفشه (روغن بنفشه) داخل بینى او ریختند و خوب شد. بعد امام فرمود: اى عقبه! روغن بنفشه در تابستان، سرد و در زمستان، گرم است. براى شیعیان نرم است اگر مردم فایده و قدر روغن بنفشه را مى دانستند، یک اوقیه (واحد وزنى) بنفشه را یک دینار مى خریدند.
امام صادق علیه السلام فرمود: از طرف شما در نزد ما چیزى محبوب تر از روغن بنفشه نیست.
امام صادق علیه السلام فرمود: فضیلت روغن بنفشه بر دیگر روغن ها، همچون فضیلت اسلام بر تمام ادیان است، چه روغن نیکویى است، بنفشه؛ چون درد را از سر و چشمه هاى آن مى برد، پس با آن، محل درد را روغن بنفشه بمالید.
امام صادق علیه السلام فرمود: امیر المؤمنین علیه السلام فرموده است: در خود روغن بنفشه بریزید که رسول خدا صلى اللّه علیه و آله و سلم فرمود: اگر مردم قدر بنفشه را مى دانستند آن را پشت سر هم مى خوردند و چیزى از آن نمى گذاشتند.
امام صادق علیه السلام فرمود: روغن بنفشه، مغز را نیرو مى بخشد.
امام صادق علیه السلام فرمود: امیرالمؤمنین علیه السلام فرموده است: داغى تب را به وسیله روغن بنفشه رفع کنید.
سخن آخر
خواص روغن بنفشه پایه زیتون برای درمان بیماری ها چه می دانید؟ آیا روغن بنفشه پایه زیتون را در خانه تهیه و مصرف کرده اید؟ تجربیات ارزشمند خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.
در آخر پیشنهاد می کنیم که اگر به دانستن خواص درمانی گیاهان دارویی علاقه دارید، مطلب خواص روغن اسطوخودوس؛ 34 خاصیت زیبایی و درمانی را نیز حتما در خبرنگاران بخوانید.
منبع: مجله انگیزه