محدودیت های اینترنتی باعث افزایش مهاجرت شده ؟
به گزارش مجله گذر عمر، آفتاب یزد نوشت:شاید باورش سخت باشد اما یکی از دلایلی که برای مهاجرت به تازگی عنوان شده؛ اینترنت است. اینترنتی که به مدت 4 ماه است محدود شده و مسئولان هم قصد ندارند که این موضوع را اصلاح نمایند. چرا که هر روز شرایط اینترنت به مراتب بدتر می گردد.
این در حالی است که در همین مدت بسیاری از کسب و کارها، ایده پردازهای استارتاپ ها، مسئولان و کارشناسان از ضرر و زیانشان و مثمر ثمر نبودن محدودیت اینترنت سخن گفتند اما گوش شنوایی وجود ندارد. از همین رو عنوان می گردد که ایده پردازهای استارتاپ ها به دلیل همین بی توجهی و محدودیت در اینترنت در حال مهاجرت از کشور هستند.
به همین دلیل بهرام صلواتی، رئیس رصدخانه ملی مهاجرت ایران، در تبادل نظر با انتخاب درباره دلیل تغییر این روند، گفت: به دلیل اینکه میل به مهاجرت در داخل کشور افزایش پیدا نموده و از سوی دیگر ظرفیت کشورهای اروپایی یا مقاصد اصلی محدود است، بر این اساس مقاصد جدیدی همانند کشور ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس شکل گرفته است که قسمتی از بار مهاجرتی ایران دارد در آنجا تخلیه می گردد.
مدیر رصدخانه مهاجرت ایران، درباره مهاجرت گروهی استارتاپ ها به کشورهای حوزه خلیج فارس، گفت: در بحث استارتاپ ها، شرکت ها و تیم هایک موقعیتی است که مهاجرت سرمایه گذاریا ایده پرداز را داریم. الان خیلی از کشورها به این نکته رسیده اند که سرمایه انسانی در ابعاد مختلفش، یعنی در سطح سرمایه گذار، ایده پرداز، مدیر، بدنه اجرایی و حتی افراد کارشناس، همه ذی قیمت هستند و خیلی از شرکت ها و تیم ها اگر می خواهند به کشوری، از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس بروند، با این پیشنهادات رو به رو هستند که صرفا برای ثبت یا ایجاد شرکت اقدام ننمایند بلکه برای راه اندازی و به نوعی اجرای این ایده هم اقدام نمایند. به طور کلی نیروی انسانی ایران، مخصوصا نیروی کارشناس یا تحصیل نموده برای کشورهای دیگر مجذوب کننده شده است، بدین منظور اگر افراد بخواهند کسب و کاری راه بیاندازد، برترین فرصت این است که از تیمی که با آن کار نموده، با آن آشنایی دارد، ایده را می شناسد و از همه مهمتر هزینه اش هم به نسبت همتایانش در آن کشور مقرون به صرفه تر است، استفاده کند.
وی اظهار داشت: با این تفاصیل باید حواسمان باشد یکی از دلایلی که شرکت ها مهاجرت می نمایند، به مسائل زیرساختی که در این چندوقت اخیر هم پررنگ شده است، مربوط می گردد. از جمله شرایط ناپایدار اینترنتی و ارتباطی که منجر به آسیب تماشا بسیاری از کسب و کارها شده است. مسئله اینترنت در خیلی از کشورها، امر پیش پا افتاده ای و ابتدایی ترین زیرساخت ارتباطی است و برای همین مهاجرت گروهی یک تیر و چند نشان می گردد. صلواتی ادامه داد: حال در چند سال گذشته هم بحث اکوسیستم، نوآوری و فناوری بسیار مطرح بوده است و ما هم سرمایه گذاری قابل توجهی نموده بودیم اما درست زمانی که داشتیم به بهره برداری نزدیک می شدیم، به واسطه یک سری از سهل انگاری ها، مسئله مهاجرت این افراد دارد رخ می دهد و شرکت ها هم دارند از این فرصت استفاده می نمایند.
وی در پاسخ به اینکه آیا می توان گفت موج مهاجرت استارتاپ ها شکل گرفته است، بیان کرد: در خصوص موج مهاجرت استارتاپ ها احتیاج داریم که یک پیمایش و آمار رسمی وجود داشته باشد. متاسفانه روی گروه های خاص یا به طور کلی روی جمعیت مهاجرین خارج از کشور، در داخل کشور خودمان اجماع آماری وجود ندارد و کار آماری دقیقی صورت نگرفته است. اتکای ما در سالنامه مهاجرتی مان بر منابع آماری خارج از کشور است. در پاسخ به پرسش شما باید بگویم که این موج هست و شواهد مستدلی هم موجود است که این اتفاق دارد می افتد ولی اینکه به شکل مستند اشاره کنیم، خیر. در بخش پنجم سالنامه اخیرمان هم عنوان نموده ایم که فقط برای کانادا و انگلستان از سال 2019 تا 2021 حدود 2 هزار ویزا در حوزه نوآوری استارتاپی فناوری و کارآفرینی ایجاد شده است. اینکه چه قدر ایرانیان توانسته اند برای بقیه کشورها از استارتاپ ویزا استفاده نمایند، محل سوال است. در داخل کشور هم متولیان یا آماری ندارند یا آن را منتشر نمی نمایند.
23302
منبع: خبرآنلاین