جاهای دیدنی اطراف تبریز که حتما باید دید
به گزارش مجله گذر عمر، تبریز، شهر اولین های ایران، تنها خودش دیدنی نیست. جاذبه های اطراف تبریز از جنگل های ارسباران گرفته تا روستای دیدنی کندوان، خود دلیل سفر به این شهرند. ما در این نوشته تعدادی از جاهای دیدنی اطراف تبریز را معرفی کرده ایم تا با دیدی باز به دیدن این شهر خوش آب وهوا بروید.
کوه های رنگی آلاداغ لار
برای دیدنی کوه های رنگی لازم نیست راه دوری مثلا تا استان گانسو چین بروید، چون خودمان در تبریز نمونه ای از آن را داریم. کوه های رنگی آلاداغ لار که 15 میلیون سال قدمت دارند، مثل رنگین کمانی، بین جاده میانه به زنجان قرار گرفته اند و یکی از حیرت انگیزترین منطقه ها ایرانند.
حتما برای شما هم سوال است که دلیل رنگی شدن این کوه ها چیست؟ وجود حوضچه هایی از رسوبات آهن در زمان فرآیند کوه زایی و بالاآمدگی کوه ها یا به عبارت ساده تر شرایط اکسیدان (زنگ زدگی) و وفور اکسیژن و ترکیب آن با رسوبات باعث رنگی شدن تپه های این منطقه شده است.
آدرس: 25 کیلومتری شمال شرق تبریز، اواسط جاده میانه-زنجان
روستا و دره لیقوان
نام لیقوان، اگرچه پنیر لیقوان را در ذهنمان تداعی می کند، ولی دره لیقوان، دره ای بسیار باصفاست که در جنوب شرقی تبریز و دامنه سهند قرار گرفته. و از معروف ترین جاهای دیدنی اطراف تبریز محسوب می شود. به دره سبز لیقوان به خاطر آب وهوای کوهستانی و خنک و آب گرم معروفی که دارد و به خاطر جنگل ها، گلزارها و طبیعت بکرش، دره بهشت می گویند.
لیقوان در کنار رودخانه مهران رود، یکی از خوش آب و هواترین هاست. آبش برای بیماری های گوارشی مفید است. و علاوه بر پنیر بسیار معروفش به گیاهان دارویی اش هم شهره است. اگر به لیقوان رفتید، دیدن آب گرم ایسی سو در جنوب شرقی روستا را از دست ندهید.
راستا دسترسی: لیقوان در 36 کیلومتری شرق تبریز و 24 کیلومتری جنوب شهرستان بنامنج در دامنه کوه سهند قرار گرفته. بعد از گذر از روستاهای هروی و بیرق میتوان به روستای لیقوان رسید.
روستای کندوان
اگر دلتان می خواهد یکی از شگفت انگیزترین روستاهای ایران را ببینید کافی است 60 کیلومتر از تبریز بروید تا به روستای دیدنی کندوان برسید. کندوان روستایی ست با خانه های صخره ای در دل کوه ها که زندگی در آنها هنوز جریان دارد.
کندوان همانطور که از نامش پیداست به دلیل خانه هایش که شبیه کندوی عسل اند و در دل صخره ها کنده شده اند به این نام معروف است.
این روستا بعد از کاپادوکیه ترکیه و داکوتای آمریکا، سومین روستای صخره ای دنیاست، با این تفاوت که مردم در آن هنوز زندگی می کنند و کسی از اهالی روستا ترکش نکرده است. اسفند تا اوایل آبان بهترین زمان رفتن به کندوان است.
کندوان، عسل بسیار معروفی دارد، به اضافه آب معدنی گوارایی که به واسطه مقدار پایین آهک برای بیماران کلیوی مفید است. اگر به روستای کندوان رفتید و خواستید شب را در این روستا بمانید هتل سنگی لاله کندوان می تواند، انتخابتان باشد.
راستا دسترسی: کندوان از توابع شهرستان اسکوست. اسکو در جنوب شرقی تبریز، با این شهر30 کیلومتر فاصله دارد و وقتی به آن رسیدید 18 کیلومتر در راه هستید تا به کندوان برسید. بنابراین از تبریز به سمت اسکو حرکت کنید. بعد از رسیدن به اسکو و طی راستا به سمت جنوب و گذشتن از شهر اسفنجان و روستای کهنمو، کندوان پیش رویتان است.
جلفا
از دیگر جاهای دیدنی اطراف تبریز جلفاست. جلفا در 138 کیلومتری تبریز واقع شده. یعنی نزدیک به دو ساعت در راه هستید و بعدش به یکی از دیدنی ترین جاهای تبریز می رسید. جلفا در حاشیه رود ارس قرار گرفته و به دلیل هم مرز بودن با جمهوری آذربایجان و ارمنستان، بازارچه های مرزی معروفی دارد.
دو بازارچه مرزی جلفا، یکی در نزدیک گمرک و دیگری در ابتدای جاده ساحلی شرقی به نام آراز قرار گرفته. آنچه جلفا را بر سر زبان ها انداخته، جاهای دیدنی آن است. آبشارهای کوچک و بزرگ و هوای خنک از انگیزه های سفر به جلفا می تواند باشد.
اگر به جلفا رفتید دیدن آسیاب خرابه، کلیسای سنت استپانوس در 16 کیلومتری غرب جلفا، کلیسای مریم مقدس جلفا و روستای استپین را از دست ندهید. نگران اقامت در این شهر مرزی هم نباشید، جلفا چند هتل دارد که می توانید در این صفحه از امکانات و قیمت آنها مطلع شوید.
راستا دسترسی: از تبریز به سمت صوفیان و مرآند رفته و بعد از آن به جلفا می رسید. راستا دیگر کلیبر است که باید از اهر به آن بروید. راستای که هرچند زیباست، ولی زمان بیشتری را در راه هستید. برای رسیدن به جلفا می توانید با قطار هم بروید. روزهای فرد و جمعه ساعت 8:20 دقیقه، قطار تبریز به جلفا از راه آهن تبریز حرکت می کند. از تهران هم به تبریز و سپس جلفا قطار هست.
منبع: اسنپ تریپ